Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 16 juli 2017

16-7-2017

Goedemorgen

wederom een geweldige duiven dag hier.

Voor de tweede week op rij alle jongen thuis, vorige week 32 mee gehad, en dit maal 30 uitgezocht voor de 2e keer per de container, ditmaal 100 km. Afgelopen donderdag had ik alle jongen nog bij Nijkerk gelost en dat is 82 km, dus ze hebben al aardig wat km in de vleugeltjes. De rode doffer die donderdag mijn laatste was, was het gisteren weer, die moet zich snel herpakken.

Op Morlincourt hadden we maar 10 duifjes mee en pakken 8 prijzen, in de club beginnende met de 1e en in de afdeling 7e tegen 7.229 d. Het was de jaarling doffer Jarod weer, die enkele weken geleden ook al een 1e pakte tegen 2.477 d en 2e tegen 20.893 duiven.

Onze 2e duif was wederom HIBIKI , het vliegend wonder, ze heeft dit jaar nog niet gemist, en pakte zelfs een 7e Teletekst op de dagfond. ze heeft nu zo,n 14 maanden op rij niet gemist... dus een geweldige duif. Er was gisteren al even contact met Lex de Jong over Hibiki, hij en Ype Hemstra kweekten de duif uit VICI , de super duivin van 2013, het eerste jong van 2014 ging naar mij als testduif, en die test heeft ze meer dan doorstaan, Vici zit nu bij Jan Hooijmans, Jan komt bij je, en neemt de duif mee als hij wil....daar kun je weing aan doen haha.

De superduivin van de heer Hak met twee keer de 1e NPO dit jaar ....zit ook al bij Hooijmans... Op zoek naar het beste.

Wat ik met Hibiki deed? tja, ze gaat in principe nog èèn vlucht mee naar Chateauroux van volgende week, daarna zal ze wel naar de kweek gaan. We zullen zien, eerst kijken hoe ze tot donderdag oploopt, ik geef de 7 duivinnen vandaag een HERSTEL POWER capsule extra.1800 km in 14 dagen is veel hoor.

en Jarod? onze eerste met 7e Teletekst friesland 96, dat is nog maar een jaarling, vader is kleinzoon Vechtmachine en moeder is Lion Girl 007 van Dick de Leeuw, maar of die meegaat op chatearoux? dat denk ik niet. een hele goede lichting doffers van 2016 trouwens, op èèn na doen ze het allemaal heel best, de 646 kan zijn draai niet vinden maar de anderen...... goed hoor :) en geen jaarling kwijt over het seizoen hè , en van die rot vlucht pointoise alle 20 ook retour, blij mee. Dus mooie ploeg voor volgend jaar aangevuld met de jongen van 2017

 

Terug