Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 27 juli 2017

27-7-2017

Goedemorgen iedereen

Gisteren even naar Zeeland geweest, 6 jongen voor de toekomst gehaald bij Arie Bustraan en zijn compagnon Frederik Dekker, we werden zeer vriendelijk welkom geheten. Afgelopen herfst had ik het genoegen om al zijn kwekers te mogen bekijken, er zat zoveel kwaliteit dat ik er graag iets van wilde hebben. Diverse koppels samen gezet waar dan nu 6 jongen van konden worden gehaald.

1 uit Dark Boy 2 ( Geerinckx) x Finest Harry( Albert Derwa x Hooymans)

1 uit Freddy-Leeuw( Pros Roosen x Geerinckx) x Sylgladia Wittekop( Geerinckx)

1 uit Zoon Paulo(Albert Derwa) x Super Ultimate Paulo) Hooymanx x Derwa)

1 uit zoon Palermo( Albert Derwa x Hooymans) x Dochter Paulo( Albert Derwa)

1 zeer speciale uit Super Snow(Pipa Elite Center) x Lady Geeloger( dochter geeloger Koen Minderhoud)

1 uit kleinzoon Glamour/Wittekop Sylvester(Geerinckx)  x Top off All(Geerinckx)

Frederik had ze al bekeken en op mijn verzoek vooral gelet op zeer korte armpjes, ik kreeg ze in de handen en ze waren perfect, Precies mijn type( eendaagse fond), ik mocht anderen pakken maar dat deed ik niet, deze zes door Frederik Dekker uitgezocht waren helemaal perfect. Nu pak ik ze niet meer in de handen tot 15 September, ze gaan namelijk wat terug vallen, komen in de rui, en dan zijn ze niet op hun best, duis gewoon niet beetpakken en afwachten.

----------------------------------

De jongen zijn gisteren gelost op 83 km, en kwamen goed, met enkele laatkomers dat wel. Op dit ogenblik, donderdochtend 08.00 uur vliegen ze reeds 30 minuten gewoon buiten.

Gisteravond nog met een jonge limburgse kampioen gechat, hij gebruikte dit jaar voor het eerst de Beute producten, verspeelde veel minder, vloog beter met meer kopprijzen en had ze nog nooit zo lang zonder enige geel of orni problemen gehad. Top

Terug