Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 1 augustus 2017

1-8-2017

Goedemorgen iedereen,

Vanmorgen de jongen maar even naar de afslag Ommen gebracht( aan de A28), op de terug weg even aan bij Dick Vogelzang, wat voer meegenomen. We kwamen op Bergerac van afgelopen zaterdag, en van de geweldige resultaten op de marathon dit jaar van Team Koopman. ook nu weer 12 van 13 voor half negen in de ochtend. Hij geeft alle marathon spelers hier in Sector 4 vlieg les dit jaar. Ik had het twee weken geleden nog met een paar clubgenoten over hem en zijn geweldige rode duiven en bijbehorende resultaten. Ik merk dat het niet gemakkelijk is voor duiven spelers om toe te geven dat iemand veel en veel beter is..... Zijn we jaloers? gunnen we het iemand niet? zien we het niet? of ...

Zaterdag hoorde ik dat Wim en Jolanda Koelma stoppen met de duivensport, een gezin, beide een baan, en dan op top niveau willen spelen is niet gemakkelijk, en voor Wim en Jolanda al helemaal niet, die willen winnen, nummer 2 is bagger. Dat woord bagger vind ik een naar woord trouwens, maar in hun club is het vaker gebruikt, we zijn bezig met een prachtige sport, met dieren en dan over "bagger" te spreken? vind ik wat te ver gaan. Maar Wim kennende kan hij het duiven houden niet laten, dus na de verkoop weet ik zeker dat ze voor 2020 weer beginnen, duiven speler ben je voor altijd. Ik hoop dat de rust weer terug komt, en even "vrijaf" is goed hoor, maar stoppen? tijdelijk dan ok.

Ik had zelf èèn duif mee op Bergerac, een duivin die als enige duif hier dit seizoen geen 50% vliegt, ze pakt niks op 60 km, niet op 300 en niet op 600 km, dus een laatste kans op 1000 km, ze hoeft alleen maar in de punten te vliegen om nog een jaartje te mogen blijven.... maar ook ditmaal naast de prijzen. Dus ze kan haar chipring inleveren en haar boeltje pakken. Nee Gerard had alle 13 thuis toen moest ze nog komen hahaha.

De jongen van zaterdag zijn allemaal thuis, maar toch is èèn weer weg, een duivin die al twee keer in Hollandscheveld zat...kwam zaterdag thuis..... en was maandagochtend weer weg, opzouten hihihi al zijn zulke niet dom... ze heeft twee hokken in haar koppie, dat had de Super 53 van Atema vroeger ook, en werd een ongelofelijke topper.... dus even afwachten nog.

De Belgen die ik heb zijn nog geen prijs duiven, twee vluchtjes gehad en nog geen enkele heeft prijs, straks op de npo vluchten moeten ze er zijn.

Dat had ik ook in 2014 met de Eijerkamp duiven, 25/30 stuks of zo, en geen enkele pakte ook maar een prijsje als jong, als jaarling waren ze allemaal weg( op twee na) van de eerste dagfond vlucht. de twee overblijvers wonnen geen enkele prijs verder, ik heb er nog èèn die ik gebruik als lokduif. En toch heb ik van Eijerkamp geweldige duiven gehad, misschien wel mijn besten ooit, maar dat waren uit de van Loon duiven of Janssen duiven en of Heremans. Die in 2014 waren nieuwe rassen, freddy, bak 17, de Rauw/Sablon etc, en bleken geen prijs te kunnen winnen hier. Denk ik dan terug aan Missouri Girl die ik bij een keuken kreeg met 10 eerste prijzen, of aan Dahlia-Chè of Babette, dat waren echte duiven. Ook de vader van de Vechtmachine is een Eijerkamp( Heremans), maar die van het nieuwe soort.. snel vergeten.

Van de 25 Belgen die ik haalde bij Natural speel ik nu nog met 5, de rest is helaas weg. maar als er een topper bij zit straks.. praat ik alleen nog over die goede hoor.

 

Terug