Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 7 augustus 2017

7-8-2017

Goedemorgen iedereen,

de oude duiven samen gezet voor de natour, ik speel ze misschien nog een paar keer, op deze kunnen ze vast wennen aan hun nieuwe partner en soms nieuwe broedbak, de duiven die niet mogen blijven zijn er tussen uit. Ze worden al aardig kaal, vooral nu ze rui  twee weken niet buiten kwamen, maar een goed teken hoor ze zijn gezond.

Met de jonge duiven hier een slechte uitslag, de jongen zijn niet verduisterd en zitten op het Dumo hok, en dat kan wel maar dan moeten we zon en vooral warmte, en dat is er even niet. Gisteren begonnen met een 56e tegen 2049 duiven en dat is ver onder de maat. wel alles terug zoals iedere week. voor de toekomst zitten er geweldige duiven tussen. gisteren zagen we de eerste duiven reeds terug komen uit noordwolde, dan zit je te laat. Het was Karcie 17-980 die als eerste arriveerde dit is een dochter van de 12-861 ( 8e NPO Chateauroux, kleindochter Vechtmachine)

vanmorgen vlogen de jongen weer een uur, ik moest ze echt omlaag fluiten, 08.00 los en om 09.05 begonnen met binnen roepen.

Natuurlijk worden ze kaal, en dan zie je het verschil met de jonge duiven specialisten, daar zijn het volwassen duiven die vanaf deze week waarschijnlijk op weduwschap staan. Ik hoop ze nog een beetje in de veren te houden door iedere week een week langer bij te lichten, het is nu aan  tot 23.45 avonds. Maar verder laat ik de natuur zijn gang gaan, willen ze op een nestje dan mag dat.

Ik hoop volgende week of de week erna een keer op kopwind, dan pakken de specialisten wel alles hoor maar dan weet je wel welke je toekomst zijn( als je niet verduisterd of op weduwschap speelt)

Net even bij Team GPS gekeken, na een vliegende start, zijn ook daar de prestaties tijdelijk minder, wel een 8,5 als eerste, en de favoriete duif van mij( 8,5) als hun 4e , ik hoop dat ze ze op gang krijgen voor de npo vluchten

Terug