Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 13 augustus 2017

13-8-2017

Goedemorgen allemaal,

Update 18.00 uur, wederom alle jongen thuis. 2 bij de eerste 10 en 21 prijzen van 35 stuks mee, ze komen er nu aan op het "dumo hok"..

________________________

Update 10.36 , duiven nog steeds niet los, zitten nu ruim 43 uur in de mand. Kunnen ze wennen aan de eendaagse fond van volgend jaar.

______________________

wederom een dag duivensport, gisteren zijn ze niet gelost, volgens de mannen die er over gaan komen ze straks wel los, nader bericht rond 09.30 uur.

Hier dus 35 in de mand, het zelfde ploegje wat nu voor de 6e keer in de mand zit, en reeds de tweede keer een nacht extra, wel goed voor het leerproces. Op de vluchten ben ik geen jongen kwijt geraakt, voor de vluchten dus heel veel. een keer bij huis, gewoon op een zondag ochtend, en een keer na 5/6 keer africhten.. ik bracht ze op een dinsdag naar Meppel 17 km met oostenwind, groot aantal weg. van de Belgen heb ik nog maar 5 van de 25 en van de ruil duiven nog 4 van de 10. opvallend daarbij is steeds de meesten weg uit het goede hok, op de goede kant zeg maar, het hok waar we al 42 jaar op spelen hier. Op het nieuwe hok..is het verspelen veel minder, maar de prestaties met koud en nat weer ook veel minder, er komt geen zon op, of pas laat op de dag, was er een echte zomer nu, met grote warmte...dan was het perfect. Maar sinds alle jongen dus op het "nieuwe hok van 2007 zitten" is het verspelen over, geen duif meer weg, dus voor volgend seizoen een mooie koppel jaarlingen van 35 stuks( nu nog).

vanmorgen kreeg ik een mailtje:

Beste Sportvriend,
 
Een paar jaar geleden heb ik een onderzoek gedaan naar het verloop van de wedvluchten. Dit onderzoek is reeds eerder gepubliceerd.
Naar aanleiding van je publicatie in het Spoor de Kampioenen met betrekking tot een onderzoek naar het verspelen van de duiven. Je kan op mijn site superduiven.nl het volledige onderzoek raadplegen.
 
Sportgroetend
Theo Zwanenburg
 
 
ik heb het nog niet gelezen, maar hierin zal dus staan waarom we zoveel jongen verspelen en dan waarschijnlijk de oplossing. Ik ga het straks lezen, u ook?
update, site bekeken, is jaren niet aangepast, ik kan er ook geen wijs uit worden, dus zinloos?
 
later meer met updates
Terug