Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 18E
18-8-2017

Goedemorgen iedereen, Goedemorgen mensen,

update 17.00 uur. 30 jongen in de mand voor Quievrain.

Let op mensen: ook in uw club kan het het zo maar gebeuren, laat liefhebbers niet hun eigen duiven over de antenne houden. Niet inmanden, en niet alleen met klein vervoer wegbrengen.

_________________________________________________

 

Het is weer vrijdag, vanavond inmanden voor Quievrain van een afstand heeft van 321 km voor Wilhelminaoord. Eindelijk een vluchtje met wat afstand. Er gaan hier 30/35 mee, een Belgisch duivinnetje blijft thuis, heeft een grote bloedwrat onder haar vleugel, en de rode doffer is gewond, dus de keuze uit 33 of dan terug gaan naar een rond getal 30... even over nadenken nog.

Afgelopen week extreem druk geweest, de zaak loopt enorm goed en gaat steeds verder de grensen over, enorme goede resultaten komen nu terug van de andere zijde van de wereld zelfs. Dit weekend komt er een man uit Koeweit, heel nieuwsgierig naar het "BEUTE GEVOEL" , een nieuwe term, kende hem nog niet, JP de LIJZER van Group Lataire kwam er mee. Hij vertelde dat buitenlanders erg onder de indruk zijn, en het Beute gevoel willen ervaren... ik vond het leuk !!

Van de week pas gehoord over de varatie op het Paramixo virus, op twee hokken zo,n twee honderd dode duiven, enten , zelfs vijf zes keer blijkt niks te doen....

En natuurlijk het bericht van de man die waarschijnlijk fraude pleegde in Brabant, voor zover ik begreep weer iemand die zelf achter de inkorftafel staat... ik hoorde dat hij zijn aangewezen klokte... maar dat de duiven later die dag thuis gebracht werden...... Was vorig jaar nog bij de nationale kampioenen. Tja dat gebeurt 100% zeker bij meerdere clubs.

Om de poot een kapotte chip, de goede in de broekzak, of in een verband om de vinger, en als je dan je eigen duiven mag doen...... Tja, daarom ook KLEINE CLUBS OPDOEKEN, SAMEN LATEN GAAN, VERPLICHT, en geen FAMILIELEDEN in de commissie.

Nu even koffie, en straks om 09.30 uur weer de eerste bezoekers, vanavond beginnen we later met inmanden, 17.30 ipv 17.00 uur, door het nieuwe systeem met Youri Kormelink er bij hier in Noordwolde gaat het nog sneller, en dubbele controle !

 

Terug