Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 20 augustus 2017

20-8-2017

Goedendag iedereen,

Het ging goed gisteren, wederom alle jongen thuis, en 2 bij de eerste 10, en in de afdeling hadden we 17 prijzen van de 30 zag ik.

Op de vluchten nog geen jongen kwijt geraakt, voor de vluchten wel, een hoop zelfs. Een keer bij huis op een zondag ochtend van 95 terug naar 65 en op een africhting van Meppel op 17 km met zuid oostewind terug naar 38......

Maar toen de vluchten begonnen( de twee africhting vluchten en nu 5 wedvluchten) geen jongen kwijt., dus een prachtig ploegje voor volgend jaar.

Nog twee vluchten te gaan, as donderdag inzetten voor Niergnies geloof ik en dan Morlincourt... maar Afdeling 10 doet niet mee... dus een nationale vlucht jonge duiven met volgens mij in sector 4 alleen afdeling 11.......... Afdeling 10 zat vandaag op 100 km, tis allemaal wat, moderne duivensport. Of het nu aan afdeling 10 ligt of aan afdeling 11, dat kan me niks schelen, maar geen gezamelijke vlucht. te gek voor woorden

Vorige week hoorde ik over een nieuwe variatie van Paramixo met honderden dode duiven, in ieder geval bij twee liefhebbers met veel duiven.

En ik hoorde over de ringen die in een testfase zaten( om straling tegen te gaan) , het blijkt dat de testhokken de ringen weer hebben afgedaan. Resultaten waren niet goed, hoe en wat horen we nog. Dus weer iets wat niet blijkt te helpen tegen verliezen van jonge duiven.

Terug