Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 24 augustus 2017

24-8-2017

Goedendag iedereen,

Vandaag de jongen in de mand voor Niergnies, het weer voor zaterdag? De afgelopen dagen heb ik 17 verschillende voorspellingen gezien voor as zaterdag, van zuid west tot noordoost en van 21 graden tot 27 graden, dus tussen die 17 zat vast de goede voorspelling.( maar welke)

Er gaan hier tussen 30/35 jongen mee..... maar is de voorspelling straks om 13.00 uur voor zaterdag 27 graden en zuid oosten wind.... dan doe ik misschien wel niets mee.

-----------------------------------------------------------------

update 08.20 uur De wind lijkt nu zuidwest/west  op de lijn Niergnies Nederland..... dus ze gaan maar mee :)

_____________________________________

Gisteren toch iets meegemaakt, een duivenmelker uit een ander land... ten zuiden van ons :) kwam op bezoek met zijn Barcelona duiven, hij had al tien jaar duiven... begon met : even een afspraak maken: ik wil mijn naam niet op internet, dat gebeurt vaker dus geen probleem, maar de wijze waarop met zo een zwaaiend vingertje....

Waar ik over begon, hij liet me geen enkele keer uitspreken, wist alles beter, bleef maar praten over andere liefhebbers, over doping, fraude in de sport, over zijn geweldige duiven die al een keer prijs gewonnen hadden, etc.

Toen ik zei dat gemiddeld de Barcelona duiven in Nederland beter thuiskwamen was dat niet zo, en Jellema... die zat goed, komen ze langs de kust dan zat hij goed, kwamen ze door duitsland dan zat hij goed... etc.

Over verzorging, bad geven voeding, over alles had hij een eigen gedachte, had een lijstje met vragen, maar liet me geen enkele keer uitspreken, de Vechtmachine vond hij maar een grote kip, en als we bij hem in de buurt hadden gezeten met ons hok hadden we geen enkele prijs gewonnen... Dat zijn duiven geen enkele spieren hadden kwam door "dat ze op rust stonden" mijn duiven die wel spieren hebben en ook op rust staan of zelfs kwekers, dat wuifde hij weg omdat ik zwaar voer gaf... En de 13-324, 13-364, 13-365, 13-500, 14-761, 13-415, 13-353 etc hadden het dit jaar bij mij laten zitten vertelde hij er was veel werk aan de winkel( had alle op een papiertje staan).....deze duiven zitten op de kweek sinds afgelopen herfst 2016....zijn dus niet mee geweest........, en raar maar als ze niet in de mand gaan kunnen ze geen prijs winnen................................

Na een kleine twee uur was ik het zat en hem hem vriendelijk verteld dat hij de meest rare man was die ik ooit tegen kwam in de sport...., elke zin die ik begon sloeg hij in de wind, en zijn prestaties..... niet dus.

De vader en Dochter Hoekstra die er na aan de beurt waren maakten het gelukkig weer goed, een erg leuk lief stel uit Friesland, met mooie duiven voor de programma vluchten en eendaagse fond, vijf prachtige koppels kunnern maken. Tja, duivenmelkers je hebt hele leuke, en soms een rare, en dit was de meest rare tot nu toe :)

 

Terug