Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 26E
26-8-2017

Goedemorgen iedereen

34 jonge duiven mee op Niegnies, geen duiven mee op de natour.

Net op www.Friesland96.nl dat nader bericht over de lossing te lezen is om 10.30 uur, mist en zware bewolking op de vliegllijn.

Gisteren op de africhting natour erg weinig duiven, minder dan 300 geloof ik ( in pv de Vredesduif)

We zijn in de club bezig met een bonnenverkoop, ten bate van het nationaal inkorfcentrum en de club zelf( Jeugd, en onderhoud gebouw), ieder lid krijgt twee bonnen en moet er voor zorgen dat hij er twee terug brengt, een kleine moeite, ik heb even wat mailtjes rond gestuurd en heb er 25 stuks, èèn liefhebber zei nee, dat is jammer en had ik zeker niet verwacht, bij deze persoon dacht ik JUIST die krijg ik wel ( voorgeschiedenis), en hij zei NEE. Mag natuurlijk.

14 OKTOBER DE HABRU DAG !! Willem de Bruijn, Frederik Dekker, Dirk Donckers en David Baetens

28 en 29 Oktober duivenbeurs te KASSEL DUITSLAND

4 en 5 November selectie dagen te KALMHOUT BELGIE

18 en 19 November selectie dagen te BAASRODE BELGIE

9 en 10 December Nationale dagen te ROSMALEN

en waarschijnlijk 21 en 22  oktober twee selectiedagen in het eigen clubgebouw te Noordwolde

Vandag dus Niergnies, een ruime drie honderd km, ik dacht wel 360 zelfs, de wind komt overal weg, en de voorspellingen klopen totaal niet die we van de week zagen, iedere dag minstens 4 x anders. Er waren meer duiven in de club dan een week ervoor, ik denk dat er in Noordwolde tijdens de vluchten zeer weinig verspeelt zijn. En gelukkig tot nu toe ook nog weinig problemen. Ik zag enkele duiven met one eye cold, maar dat was bij maar bij twee of drie liefhebbers, de anderen hadden er geen last van( en toch is het een virus en zitten ze bij elkaar in de manden).

Een liefhebber uit Zwaagwesteinde( De westereen) belde me woensdag, hij vertelde, de hele club zit onder de pokken( De Zwaluw), of dat dan echt de hele club is of enkele liefhebbers of alleen hij weet je nooit, maar er zijn in ieder geval pokken. Ook daar heb ik in Noordwolde dit jaar nog niets van gezien( kan nog), de man in Zwaagwesteinde had gewoon geent met het kwastje, al vroeg in het seizoen, raar.

Gisteren vrijdag de 25e de duiven mogen bekijken van drie liefhebbers, onze eigen clubgenoot Youri had een paar fijne duiven bij hem( tweede jaar dat hij mee speelt), opeens kreeg ik twee geweldige doffers in de handen, twee broers, beide een 8, had hij gekocht in Wapenveld en waren kleinkinderen van mijn vechtmachine.... Voor èèn van de twee heb ik hem een duivin meegegeven ( 13-620) te leen voor een jaar, kleindochter Vechtmachine en kleindochter 1530 van Gunter Prange

De familie Somer boven uit Drenthe kwamen even aan , ze spelen graag èènhoksraces, die hebben we bekeken en de vliegduiven van Jan Wippert, èèn echte topper, bleek ook zijn beste ooit te zijn geweest, op de kweek natuurlijk. Bij Jan kwam het niet helemaal uit met de ogen, vliegduiven, dus iets meer min-ogen, straks komt hij nog aan met de kwekers en jongen, en kunnen we opnieuw kijken hoe we uit komen. Is het oog belangrijk? JA, maar alleen wanneer de duif perfect van bouw is, prachtige ogen op slechte duiven zijn nutteloos.

De echte ogen keurders cq kenners in ons land presteren zelf matig tot slecht of zijn gestopt met vliegen omdat ze geen duiven in de punten konden krijgen, die kijken ALLEEN naar ogen, en ik NIET, alleen bij een perfecte duif is voor mij het oog een aandachtspunt.

Even een leuk iets, en ik denk dat ik het mag vertellen, ik krijg iedere week de duiven in de hand van Ultsje Jellema de vader van Jelle, zo, 10/15 jaar geleden zater er bij de jellema,s duiven met lange armen, open stuiten, kippenvleugels... nu al jaren niet meer, bij alle jongen die ik de laatste jaren in de handen krijg van vader Jellema, en al zijn ze kaal( sterk in de rui) iedere duif heeft een super stuit, goede spieren, een korte arm en een redelijke rug. Wappers...... u kent ze wel, zie ik niet meer, en zijn er veel betere spelers op de fond dan vader en zoon Jellema? Ook bij de marathon duiven van Gerard Koopman zit geen enkele " Wapper, of fietsenstalling, of kip"

In 2005 zei Jelle, ik kijk er niet na, alles gaat in de mand... nu 2014/2017 vind ik GEEN èèn SLECHT GEMAAKTE MEER, tussen de duiven van vader Jellema.. ook zijn rode Jellema,s zijn prachtig, ik denk 1336 soort :) van Zwiers er bij door. Kijk naar de Koopman duiven.... de besten zijn ROOD, rood en fond is altijd een bepaalde link geweest( net als krasbont en fond)

Afgelopen woensdag zag ik fondduiven zoals ze NIET moeten zijn: Spierloos, of dat dat kwam door verzorging, voeding, ziekte of aangeboren? dat weet ik niet, maar goede fondduiven hebben goede spieren... ook al zijn ze nog jong en zoals nu kaal op de vluchten, ik zie het iedere vrijdag( en een gesloten stuit... ook bij die jonge kale dingen)

Terug