Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 27 augustus 2017

27-8-2017

Goedemorgen zonder zorgen,

Gisteren een pittig vluchtje vanuit Niergnies( westelijke vlieglijn) met variabele wind. 360 km.

We hadden 34 duiven mee en op dit moment heb ik er 31 ( het is 09.00 uur), mijn drie vreemde kleurtjes zijn er nog niet, de schimmel en de witjes. Komen nog wel hoor, de dag is nog lang.

20 van de 34 in de punten gisteren, ze kwamen traag maar gezond en fit thuis, de aangewezen zat er gelukkig ook bij dus steeg ik naar plaats 1 voor het aangewezen kampioenschap. Van de 10 getekenden zijn er nu nog twee niet, ik had de witjes door hun prima prestaties bij de eerste 10 gezet.

We hadden 3 duiven bij de eerste 10 en dat is uitzonderlijk gezien de jonge duiven specialisten in onze club, wel hadden Elco en Ydo Homma de eerste 2 ook van de gehele afdeling, van harte gefeliciteerd en om daar als tweede liefhebber achter te zitten is een prestatie op zich.

Kiki 17-017 was onze eerste, ze is de best gebouwde duif van allen, maar had nog geen prijs gewonnen, tot nu, nu ging het pittig en kwam ze als een kogeltje thuis, ze is dochter van  TYSON CORNER die zelf weer dochter is van de VECHTMACHINE x SHAKIRA. Een mooi gezicht om te zien hoe weinig de duiven geleden hadden, ze kwam thuis, liep over de antenne en zag daarna mij, kwam naar me toe om even wat pinda,s te halen voordat ze naar de waterbak ging, en dat pinda,s halen was nog gewoon buiten hè op de klep. Ook de anderen hadden niets geleden.

Nog èèn vluchtje te gaan dit seizoen, weet nog niet zeker of, en hoeveel ik dan mee doe. En ik begreep dat diverse liefhebbers niet mee deden op de laatste vlucht, bij enkelen worden ze te kaal, anderen zaten te laat gisteren, en de jonge duiven specialist vond zijn duiven op dit ogenblik niet goed genoeg voor Morlincourt ( volgende week 426 km)

Dus het zal volgende week in de club een èèn-hoks actie zijn( gebroeders Homma), met een paar duiven er bij van Cor en Willie, Roy Bos en misschien ondergetekende.

En dan kan het selecteren beginnen( ben ik altijd mee bezig).

Kiki mag zowiezo blijven, als je perfect van bouw bent, en ook nog eens zo mak, en een vroege prijs op de moeilijkste vlucht van het seizoen, dan, tja mag je hier wonen in 2018.

Tot later vanavond, zal straks de de kleurtjes er even inlaten, want wil graag met ze spelen volgend seizoen, 2018 zijn we hoop ik weer op sterkte met de ouden( al de besten naar de kweek gezet in oktober 2016). Latersss

 

Terug