Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 28E
28-8-2017

Goedemorgen iedereen,

Willen de liefhebbers die voor vrijdag op papier staan om hier aan te komen zich even melden, in mijn agenda staat allen Genemuiden 09.30 uur, en dat moeten we even verplaatsen , dus bent u dat? graag even melden

Hier is rui geweldig ingeslagen, natuurlijk, u weet dat de rui altijd komt en in principe wel goed gaat, maar door de bijproducten die ik geef ( Te verkrijgbaar op deze site) , slaat het in als een bom. Sommige kwekers hebben geen staart meer en zitten toch gewoon op jongen, die troiwens wederom geweldig opkomen. De kwekers zitten hier 10 maanden per jaar op nest en de jongen worden steeds mooier en mooier, ook hier weer door de Beute producten.

Van de 34 jongen die mee waren op Niergnies zijn er 2 nog weg, mijn twee witjes, zeer opvallend omdat ze het op de korte vluchten toch goed deden. De 413 had ik zelfs tweede getekende gezet, en dan moet er wel vertrouwen zijn.

Met drie stuks bij de eerste 10 in de club en 20 van de 34 in de prijzen deden ze het goed

Opvallend was dat de duiven die zaterdag thuiskwamen niks geleden hadden, natuurlijk was het uren vliegen met wind uit alle hoeken, maar bij thuiskomst zag je er niets aan, zelfs de laat thuiskomende duiven maakten bewegingen alsof ze de eerste waren.

Ons nog even opmaken voor de laatste vlucht van het jaar, en dan hebben ze vakantie tot Maart 2018. De natour spelen we dit jaar niet met de oude duiven, diverse oorzaken, te lang vastgezeten na chateaouroux dus kaal en dat komt weer door de enorme drukte met de eigen zaak. Er is een enorme groei en vraag vanuit het buitenland naar BEUTE PRODUCTEN.

Voor iedereen een aantal tips:

Gebruik de rui als toekomst van uw hok, verzorg ze goed en geloof weinig van die praatjes over alleen graan en water. Geef ze eens een kuurtje met Clean Balance, daarna een kuurtje met LTW en geef regelmatig Olympic MG Mix over het voer, iedere dag verse Beute Bak, en bij natte mest geef gerust eens een kuurtje met Colicontrol. Maar vergeet ook het snoepzaad niet..Geef eens wat groente, wees eens ruimer met een badje te geven.

Geen bad? dat krijgen uw duiven vierkante eerste slagpennen, en de pennen staan wat verder uit elkaar( lijkt het omdat ze smaller zijn ...kippenvleugels). Dus geen enkele smoes om uw duiven niet in bad te doen, al pakt u een emmer en doet de duiven stuk voor stuk.

En het verkoop seizoen begint weer....... op internet, let op, veel bekende namen halen hun opvangers op... hun wegvliegers, hun zoekers en deze komen op internet, u koopt ze en kweekt .....wegvliegers, zoekers en prutsers. Soms komen er duiven met super eendaagse fond afstammingen... die lange armen hebben( de duiven), die doen het niet, u raakt ze kwijt !! Soms komen er duiven te koop van jaren oud die meerdere malen verkocht worden omdat ze geen goede jongen voortbrengen... vroeger gingen deze duiven DOOD nu op internet voor CASH, u kweekt er uit.... de jongen vliegen weg of presteren niet.. u raakt opgefokt...mijn duiven blijven weg en stopt misschien. Koop alleen oude duiven die gevlogen hebben, en vraag bij aankoop altijd: Kan ik ze ruilen na een jaar als de jongen allemaal weg zijn of niets van waarde? Kijken of ze ja zeggen

Terug