Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 6E
6-9-2017

Goedemorgen iedereen,

Regen, regen en nog eens regen. De jonge duiven hebben buiten gevlogen, waren zeiknat en wilden eigenlijk niet naar binnen, en alle andere duiven kregen hun bad.... en regen tegelijk, dat vinden ze geweldig.

Hier ben ik druk bezig met het samenstellen van de koppels voor volgend seizoen( op papier natuurlijk), de kwekers maar zeker ook de vliegers. Na het seizoen gaan de jonge weduwnaars gelijk op de bakken, ik wacht daar geen dag mee. Hoe eerder ze wennen hoe beter. Eind oktober begin november ga ik de vliegers dit jaar voor koppelen, het moet strakker op schema ook hier.

Op dit ogenblik heb ik nog te veel vliegers, ik kan ze wel kwijt....maar ik wil het niet, ik wil alleen de besten, eerst en vooral de besten van bouw( bij de jongen) en bij de ouden zeker ook qua prestatie,s . Al moet je daar mee uitkijken, mijn 14-808 vloog in het seizoen 2016 iedere week prijs en werd de beste doffer in de club, Gouden Crack bij de doffers zelfs. En dit jaar 2017...... 4 prijsjes, tja wat ga je daar mee doen. Had hij op de natour weer kop gevlogen( wat vaak zo is), dan had hij natuurlijk gebleven...maar ik speel geen natour dit jaar. Dus blijft hij of blijft hij niet, ik heb teveel doffers( ongeveer 10 over)

altijd een heel uitgezoek, maar wat is het ontzettend leuk !

Gister enkele liefhebbers gesproken waar de vluchten gedaan zijn, ze zijn ook druk bezig met de rui en het seizoen 2018. Eerst zorgen voor een geweldige rui, mooie zachte pluimen, mooie ronde toppen van de pennen en lange 8e,9e,10e pennen. Wanneer u bij de eerste 4/5 pennen vierkantec pennen ziet( als afgeknipt) dan krijgen ze te weinig bad en of te weinig goede voeding, dus kijk daar maar naar. En vieze klompen stront aan de nagels.....dan is er echt wat fout hoor, in deze moderne tijd kan dat echt niet. Ik zie soms duiven waar de ring niet eens te lezen is... zo vies, dat zegt veel over u als melker..

14 dagen Clean Balance door het water en gelijktijdig Colicontrol over het voer met Olympic MG Mix...en de duiven zijn terug zuiver( mooie vlaamse woorden). Daarna een 14 dagen tot drie weken LTW door het water met om de dag of twee de CVS vitaminen er bij door... en om de dag als het kan een bad... oooooohhhhhhhh tentoonstelling klaar eind oktober.

Of ik niet van schoolmeesters hou? of leraren in het algemeen? die paar die ik ken in de duivensport zijn alle vier moeilijke mensen dat klopt, maar of dat met elkaar te maken heeft? Wat dat aan gaat zou ik zelf schoolmeester kunnen zijn. Ik ben ook moeilijk toch. Sommigen hebben zelfs de pest aan mij... maar hebben me nog nooit hier achter het huis op het duivenplatje meegemaakt. Vaak is van te voren bla bla, en zijn ze hier een keer geweest.. :) :) is het zo erg niet.

_____________________________________________________

21 en 22 oktober selectiedagen te Noordwolde Friesland aanmelden bij Cor en Willie 0561-613720

4 en 5 November selectiedagen te Kalmhout Belgie aanmelden bij (0032) 478503859

12 November selectie en informatiedag te Oostburg aanmelden bij JP 0651160118 ( voor Belgie 0031-651160118)

18 en 19 november selectiedagen te Baasrode aanmelden bij Luc 0498167309

wees op tijd, vol is vol.

____________________________________________

In de club rolt er de volgende uitslag uit 1-2-3-5-6-8  20/12 Maar wat moet je er mee? Het resultaat was BAGGER vertelde Theo, ik vind dit te erg voor woorden, niet dat hij niet tevreden is, maar hij zegt hiermee ook dat de prestaties van de andere leden te slecht voor woorden is. Een zeer kwalijke zaak, dit werkt zeer zeker niet positief voor de andere leden. "als Theo 1,2,3,5,6,8 al BAGGER vind... dan kunnen wij alles wel weg doen en cavia,s gaan houden"  Jammer dat azijnzeikers zo veel kapot maken in de sport.... en ze hebben het zelf niet eens door vaak, ze staan in de ikke ikke stand.

Terug