Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 9E
9-9-2017

Goedemorgen teletubbies :)

Wat een weer he, koud, nat, donker, ik ben niet blij aan het worden. Maar eigenlijk hè, wat hebben we te klagen? als je ziet wat er aan de andere zijde van de wereld aan het gebeuren is. Orkaan hier, overstroming daar, droogte weer op een andere plaats... dus hier regen op de vlieglijn..... laat ons maar NIET klagen. Het komt vanmiddag wel goed of anders morgen maar.

Hier toch nog 30 kale jonge duiven mee, althans redelijk kaal aan het worden, ik pakte duiven gisteren met gaten in de vleugels van twee en soms drie pennen, die gaan natuurlijk geen prijs meer winnen.

Maar ze zijn gezond, en enkelen hebben een nestje, dus je weet het nooit, er kan er zo maar èèn tussen het geweld in vallen. er waren bijna 300 duiven in de club dus 100 prijsduiven.

De duiven hier zijn het gehele jaar extreem gezond geweest, wederom geen rare dingen gezien, one eye cold, pokken, herpes, coli etc etc hier niet gezien. Mede door het BEUTE Systeem is ingrijpen niet nodig geweest, zelfs geen problemen gehad met de luchtwegen, al heb ik alles wel in huis hoor. Misschien had het nog beter gegaan met een keer twee dagen een mix van BelgaTai en Ornispeciaal van de Weerd of een orni injectie van van der Sluis/Gobels, dat weet je nooit natuurlijk.

Maar het Beute systeem is zooooo belangrijk gebleken bij vele hokken, enorme aantallen mooie berichten kreeg ik dit seizoen( en het jaar is nog niet voorbij).

En met het systeem bedoel ik het gehele plaatje, Selecteren van duiven waar men jongen uit kweekt, tot het voersysteem en natuurlijk de Beute producten. Mensen die nooit of bijna nooit op de uitslag kwamen kregen weer plezier in hun duiven, en wonnen eerste prijzen, voor hun prachtig, maar wat denkt u voor mij? ik ben zo trots als een pauw.

En als ik nu al zie wie er allemaal in willen stappen voor volgend jaar, echt bekende spelers nemen nu toch de stap om hun duiven eens te laten bekijken door mij, ik wil niets weten van aqfstamming, prestaties en aankoopprijs, ik weet niks, en al had ik het geweten, een 5 is een 5, ook al was hij 10.000 euro. Aankoopprijs of naam van de fokker zegt me niks, goede duiven moeten we hebben. ( Goed van bouw). In de kop kunnen we niet kijken, een 8,5 kan wel mega dom zijn... maar andersom...een super slimme duif met een 6 van bouw zal het kunnen op de kortste of makkelijke vluchten maar niet als het zwaar gaat of lang vliegen is.

En zeer opvallend de laatste paar weken is dat ik twee Friezen hier kreeg, met prachtige eendaagse fondduiven of zelfs een paar ochtendlossing types.... en dat ze alleen vitesse midfond spelen.... dan zijn ze niet tevreden over de prestaties..... ik vraag dan: speel je ook dagfond? nee, nog niet, of nee dat is te ver... maar ze hebben geweldige dagfond types, en beiden wonen in een hoek van Friesland waar je geen kans hebt op de vitesse... gelukkig gaan ze beide volgend jaar op de dagfond met hun 8-tjes.

De cirkel moet natuurlijk wel rond zijn, ik zag het hier met de jonge duiven die voor het eerst op het Dumo hok vlogen....na drie vluchten moest ik ingrijpen, schuiven dicht, extra lamp aan en een verwarming plaat aan( gelijk met de lampen).. en toen ging het wel, iedere week bij de eerste 10, en werd nog 2e kampioen jong en 1e aangewezen. Dus soms moet je wel inspringen en opletten hè .

En motivatie...... Soms hebben mensen een 8+ of zelfs 8,5 duif en pakt hij geen prijs... gezond ja, goed voer ja, goede producten ja, en toch.... niks geen prijs. Haal daar eens een truuk mee uit hè, geef hem of haar een andere vrouw of man, doe eens iets, laat ze door de week eens samen etc etc, duiven zijn vaak veel beter dan u denkt en er bij u uit komt... motiveer ze om naar huis te knallen

Dus cirkel rond ! en begin nu, en wel bij u zelf !!!

Terug