Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 13E
13-9-2017

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Bij u ook zo een woei ? Zou mooi zijn om nu duiven te zien vliegen, ze zouden genieten, maar de mijne zitten al even vast en de jongen ook vanaf zaterdag. Hier geen duiven meer buiten, afgelopen zaterdag de laatste vlucht gehad, en hier druk bezig met bouwen van hokken, dus even geen tijd. Volgend jaar wil ik met zo,n 600 jongen beginnen, dan tegen de vluchten laten we zeggen zijn er nog 300, dus moeten er een paar hokken bijgezet worden. En omdat het hok van de ouden in 2019 te klein is, komt er 2e verdieping op, met 150 koppels ouden wil ik dan gaan spelen. Lijkt me geweldig om 300 duiven te zien thuiskomen.

De laatste jaren zien we nooit duiven, ze komen in 90% van de gevallen van het westen of noordwesten, en met 300 mee op de vlucht hoop ik dat ze wat aan de oostzijde blijven. Ik heb er als Drent aan gedacht om bij afdeling 10 te gaan spelen, ik woon precies op de grens dus het zou kunnen, maar dan win ik alles, en is het plezier snel weg denk ik. Nee ik blijf de eerste jaren toch maar bij 11, en probeer dan het hok zo op te bouwen dat ik in 2021 met zo,n 600 ouden kan spelen en een kleine 1000 jongen. Op dit ogenblik heb ik tien antennes en twee versterkers, maar heb al met Unikon gesproken over uitbreiden tot 40 antennes(10 versterkers).

Dus het komt allemaal goed

Op dit ogenblik zitten de duiven wederom in bad, iedere dag hier, heb een nieuw soort badzout... geweldig, ze vinden het lekker en natuurlijk vooral nu in de rui.

enne...... NEE NATUURLIJK WIL IK NIET MET 300 DUIVEN SPELEN, ik ben liefhebber !

Terug