Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 18 september 2017

18-9-2017

Goedemorgen iedereen,

Gisteren besloten om wederom enkele vliegers naar het kweekhok te zetten, waaronder twee doffer van 2014 : Herbie met 2 eerste prijzen en Hoboken met een 1e in het rayon, beide hebben laten zien te kunnen pieken. Beide zijn kleinzoons van de Vechtmachine. Het kweekhok bevat steeds meer oude vliegers ( 2013/2014) en het is goed om uit bewezen vliegers te kweken. Ook Gena de duivin die twee keer Asduif was zit nu in het kweekhok.

Hibiki 14-840 gaat nog een jaar mee, ze was dit seizoen 4e Asduif lang van de afdeling en had waarschijnlijk 1e Asduif totaal geweest( maar helaas bestaat dat niet meer), met haar probeer ik nog een jaar te vlammen, misschien voor de Olympiade?

De duiven worden nu extreem kaal, sommigen kunnen niet meer vliegen, mensen zijn er bang voor soms.... IK NIET, heb het ieder jaar, door goede voeding en supplementen kunnen ze het gemakkelijk aan, en ik vind bijna nergens duiven die zo mooi door de rui komen dan de mijne.

Ik lees wel eens over rui is normaal, en met graan en water gaat het ook... klopt, maar krijg ik die duiven in de handen na de rui, dan zie ik vaak slechte pluim, dikke pennen, afgesneden veren, oude staartpennen en te korte 8e,9e en 10e pen, en dan zij maar zeggen: ze kwamen goed door de rui..... omdat ze die van mij nooit zagen, mensen zijn vaak bedrijfsblind op eigen hok. Ze zien het verschil niet meer.

Probeer eens een rui, kweek en vliegtijd met BEUTE PRODUCTEN.... en dan praten we weer

 

Terug