Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

JARIG
1-10-2017

Goedendag iedereen,

52 jaar geworden vandaag, ja ik weet het ik zie er veel jonger uit, maar echt ben al 52......

Gisteren met Cor de Jong naar Aaldering Pigeons geweest, we werden gastvrij ontvangen door Piet Schrijvers. een late jonge duif gehaald voor de verkoop in Januari tbv pv de Vredesduif. Al goede duiven gezien op dit "nieuwe hok" , Piet heeft ze goed onder controle. Een man met duiven-gevoel in de vingers en altijd in voor een leuk gesprek. Hij liet een doffer zien... ik zeg, Verkerk Bulldozer lijn... rechtstreeks Verkerk, kleinzoon Bulldozer. leuk toch( hebben vaak de zelfde koppen).

Komen we later in de ruimte ter grote van een voetbal veld... waar de mooiste oldtimers staan, geweldig om hier even te mogen kijken, volgens mij stonden er wel 200, Ferrari,  Porsche etc. Komt de grote baas Nick er even bij staan, : Leuk dat je er bent, eten we wat?  Koffie? , geweldig, maar het was erg druk, en zaken gaan voor. Of ik met Piet een datum wilde prikken om alle duiven te selecteren, maar natuurlijk.

Dus we komen er op terug. Bedank Piet en Nick voor de 313 .... tbv pv de Vredesduif, en we komen snel een dagje aan.

We hebben de 313 maar even in het hok gezet bij de twee rechtstreeksen die we kregen van Arjan Beens, ook voor de verkoop. Geweldig toch. Arjan kwam ze twee weken geleden persoonlijk brengen... waar zie je dat nog? een bon vragen... en dat de schenker er twee brengt.

Afgelopen week een jonge dame op bezoek hier, Francisca S. Buchner, ze kwam een koppel laatjes halen, mooi koppel gemaakt, ik kon het niet laten bij deze beginner, ze kreeg er twee bij( dus ging met 4 naar huis) Ze had ook fijne duifjes van Jacob Poortvliet en Theo Pander, mijn advies was om èèn koppel Beute x Beute te zetten en de twee anderen tegen een Pander en een Poortvliet, ze kreeg veel hulp van Jacob vertelde ze nog. Mooi hè duivensport !!!

Ach en dan morgen de 2e oktober op bezoek bij de Familie Brouwer in Hichtum, dinsdag Jacob Draaisma, woensdag Reinder Meijer, donderdag Klein, Riem en Zomer, en vrijdag naar Oss, zaterdag naar Opende, zondag weer twee bezoekers hier en dan nog naar Duitsland ( RV) om maandag de 9e een dagje vrij te hebben voor dinsdag Alex Uiterwijk, Tim Extercate en Jonker-Pit komen(Beste Vitesse duif van Nederland) etc weer aankomen.

Later meer

Gisteren een taartvlucht, een natte taart dan.

10.45 uur los , ik zag nog meldingen staan rond 19.00 uur..... wat voor zin heeft dat? de eersten op de meldsite maakten bijna 1000 mpm.

 

Terug