Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 7E OKTOBER
7-10-2017

Goedendag iedereen,

Vandaag duiven bekeken in Opende van diverse liefhebbers. Prima in orde, zeer aardige liefhebbers, geen enkele wanklank. Duiven werden aangegeven door de liefhebber, en werden daarna doorgegeven naar de andere liefhebbers, geen geheimen, iedereen mocht alle duiven zien. Gewoon een super gezellige dag, broodjes, koffie.

De duiven waren erg kaal, dus iets moelijker te beoordelen, maar door de ervaring ging het prima. Bij thuiskomst mijn eigen duiven voer en water gegeven, ze hadden er zin aan, stonden op me te wachten.

Vraag van een liefhebber: Nooit geen Salmonella gehad, maar is het verstandig om te kuren?  Tja, daarover zijn verschillende meningen natuurlijk, maar het is niet onverstandig, vooral als het een minder jaar was of de kweek minder ging...

21 dagen Trimsulfa of 14 dagen Parastop werkt prima. Bij grote problemen kunt u Baytrill geven( let op, hier zijn verkopers van die het 5 voudige vragen voor een fantasie naam) of Dicural.  Let op, met Baytrill of Dicural beter te wachten tot na de rui, de eerste twee producten kunnen beter NU in de rui.

Wat ook heel goed werkt is na de kuur nog een behandeling met Para-boost van de Weerd in de bek te druppelen.

Hier hou ik het op Colicontrol (Boterzuur). Maar ik heb wel parastop en trim-sulfa staan en ook wel Baytrill, dus in nood kan in gelijk ingrijpen.

Terug