Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 17 oktober 2017

17-10-2017

Goedendag iedereen,

Een paar dagen prachtig weer gehad, dan begint het al weer te kriebelen hier hoor. De kweek van 2018 en daarna het seizoen 2018, kom maar op, kan niet wachten.

De kweek zal hier ongeveer 5/10 december gaan worden, kwekers en vliegers gelijk. Maar dit jaar toch anders dan anders: We zijn nu een paar jaar na de verkoop, ik heb het kweekhok weer op tal, veel ex vliegers al dus nu moet het er uit komen, de jongen 2018 moeten geweldig worden.

Is het belangrijk dat kwekers gevlogen hebben? Tja, daar zijn de meningen over ...... maar, het is wel mooi meegenomen, ex vliegers hebben zelf laten zien het te kunnen hè . Ze hebben de genen om thuis te komen. Dus meegenomen is het zeker. Maar het belangrijkste voor mij ( voor allround en of eendaagse fond) dat de duiven perfect van bouw zijn. IK WIL OP MIJN KWEEKHOK GEEN DUIVEN MET FOUTEN.

Vroeger... en dat was voor 2008 kweekte ik alleen met zuivere Janssens, anderen kwamen er niet in, nu anno 2017 heb ik geen ras meer, wel een soort type : "het BEUTE TYPE". duiven moeten perfect van bouw zijn en moeten 10 uren kunnen vliegen zonder problemen, dat ik dan geen vitesse kampioen ga worden? zal me worst zijn( al kunnen ze dat ook hoor), ik wil duiven die op iedere vlucht van het afdeling programma thuis kunnen komen zonder enig probleem. Hier dus geen duiven die na 3 uurtjes vliegen "kapot thuis komen" of door de poten zakken, ze moeten 10 uur kunnen vliegen zonder enig probleem, en moeten dan nog fluitend thuis komen.

Naast de bouw is gezondheid en zijn voeding supplementen natuurlijk heel belangrijk. Maar eerst de bouw maar eens. We beginnen met de kweek, uit supers van bouw tegen elkaar en dan nog kun je niet in het koppie kijken, ze kunnen er uit zien als SUPERMAN maar het verstand hebben van BONNY of KELLY, dat moet de mand maar uitzoeken.

Later meer

Terug