Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 6 november 2017

6-11-2017

Goedendag iedereen,

Op dit ogenblik is er geen LTW en CLEAN BALANCE, we wachten op deze producten. De bestellingen gaan zsm op de post.

Vanmorgen de heer van Dijk uit Houten op bezoek gehad, hij had 15 jongen mee genomen om te laten zien, hij ging huiswaarts met 18 duiven. Een oud koppel ging mee en een duivin voor een mooie doffer. Ik heb vier kinderen uit een kweekkoppel van hem, bij bij presteren ze super, bij de heer van Dijk zelf gaan de prestaties totaal niet. Al jaren met het hok te "kloten" en presteren..... nul niets nada. Jammer. Maar wel leuk voor hem dat ze het hier zo goed doen ( 13-929)

En de heer Dunnink uit Zwolle op bezoek gehad, niet met de jongen gevlogen.... dus selectie alleen op de hand, ik hoop dat hij ze volgend seizoen wel speelt.

Wederom twee kweekdoffers minder op de hokken, niet verkocht maar te leen op een ander hok gezet. Is toch prachtig, andere mensen blij en ik ben ze niet kwijt.

Een jonge duivin juist naar de kweek gezet, de 17-148 een rode duivin, leuk is dat haar moeder en oma ook na het seizoen tussen de verkoop duiven uitgezocht werden

De weduwnaars vorige week twee keer los gehad, ik hoop ze morgen er weer uit te kunnen doen.

Afgelopen weekend in Kalmhout Belgie geweest, wederom zeer opvallend dat maar èèn liefhebber daar de vitesse speelt met VITESSEDUIVEN, de rest heeft allround, eendaagse fond of zelfs marathon duiven..... Ze kunnen regionaal niet meekomen, èèn van de oorzaken ligt daar.

Op de Vitesse speel je met rappe vitesse duiven, niet met lange fondduiven met goud ogen.

Een paar buitenstaanders hadden wel rappe vogels, een duif met 8 eerste prijzen viel op.

Een paar nazaten gezien van de vechtmachine.... oooohhhh En die vlogen zeer rap op de halve Fond en grote halve Fond(Midfond en dagfond in Nederland), geweldige nazaten van Dream-Girl(Dochter Vechtmachine)

Cor en Willie de Jong hadden al mijn Dallas te leen, nu ook zijn duivin de Duitse "Nele"

Geniet van uw duiven

 

Terug