Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 23 november 2017

23-11-2017

Goedendag iedereen,

De winterkwekers staan in de startblokken. nog een paar dagen en gaat het los. Zijn uw duiven daar gereed voor? bij twijfel: NIET DOEN, eerst naar de dokter.Gezond? Gereed met de rui? dan uw keuze maken.

Hier de laatste dagen weer veel bezoekers gehad, gezellig koffie, soms met groninger koek of iets ander lekkers. En dan fijne maar ook minder fijne duiven door de handen gehad.

Maar het belangrijkste is steeds de gezelligheid, en soms het tips kunnen geven (Of krijgen), duivensport is geweldig en laten we er samen van genieten.

Gisteren de 22e duiven mogen bekijken van Willem Rozema en HC de Boer uit Appingedam.... ooooohhhhhhh als we praten over mooi, en zeer goed in orde...dan zijn dit toch twee echte melkers hoor. HC speelt eigenlijk niet, maar kweekt nu wat jongen voor Willem.. Maar wat een fijne duiven.

Dinsdag de 21e waren Willem en ik op bezoek bij Aaldering Pigeons te Brummen, Met hokverzorger Piet Schrijvers zijn ze aan het bouwen aan een toekomstige ploeg eendaagse fondduiven. Tussen de 90 duiven vond ik 13 koppels die denk ik zeer geschikt voor dat werk zijn. Natuurlijk waren er ook vitesse midfond duiven, maar ik koppelde alleen de eendaagse ploeg ( allround cq eendaagse fond), veel van deze duiven hadden Pieter Veenstra bloed ( oorsprong Kleine Dirk Gerard Koopman) Het was gezellig bij Nick en Piet

De vechtmachine is niet gescheiden dit jaar, en zit wederom op twee jongen, na de scheiding van de anderen hebben zijn reeds drie keer jongen gehad, èèn heb ik weggedaan, stond me niet aan. Hij staat tegen zijn eigen dochter die ook zijn kleindochter is (Nice Day) en dan zijn ze niet altijd even mooi ..... ik laat ze lekker uitgroeien en kijk in de toekomst wel. De Vechtmachine mag hier na tegen de 980 van Kees Hoeben..... dat is een echte, met TT en een afstamming ooooohhhhh.

Groetjes

Terug