Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE DAG VOOR KERST
24-12-2017

Goedemorgen iedereen

Heerlijk rustig, drie dagen vrij hier. 

De kwekers en vliegers zitten samen, overal liggen eitjes. Iedere dag gaan ze heerlijk in bad, het nieuwe BEUTE BADZOUT(hier te bestellen via de site) vinden ze geweldig, blauw water, lekker fris rond en in het koppie en zachte pluim, geweldig vinden ze het. 

Wanneer ik mijn eigen duiven vast neem, geweldig van bouw, maar dat is door selectie... maar vooral super gezond, mooi op gewicht, zijde zacht, compleet door de rui, schone poten en ogen fonkelend. Zo hoort het bij iedere duiven coach !

Vorige week kreeg ik enkele in de hand....... als marianne Thieme die zag...... Te erg voor woorden. Mensen duivensport is niet moeilijk.Verzorg uw duiven perfect, Zorg voor een bad op zijn tijd( twee keer per week) en zorg voor goede voeding en gezondheid.

Maar duiven die mager zijn, waar de spieren zijn weggevreten, waar klonten stront aan de tenen zitten etc SCHAAM U

Maar het is nog niet te laat, begin VANDAAG MET VERZORGEN VAN UW DUIVEN. Het kost geen tijd, ik ben 10 minuten per dag in het hok, maar ze zien er uit als plaatjes.

Geen tijd voor een bad?? dan maar op zondag.

Hok nat na het bad? BRANDER ER OP EN DROOG

Geen uitvluchten zoeken, u heeft duiven, verzorg ze dan ook goed, neem anders loslopende kippen.

Maar over kippen..... het zelfde in 1987/1988 deed ik twee jaar tentoonstellingen met kippen, ik won alles, omdat ik ze verzorgde als postduiven.

Een plaatselijke kippen fokker had eieren in de broed machine van Modern Engelse Vechtkrielen, 40 eitjes kwamen uit, 20 naar mij en 20 bleven daar. Toen de Jongdier keuring was... mijne hadden al eieren gehad, waren volop kleur, waren echte kippen, allemaal F, ZG en enkelen U.

Van de andere liefhebber, M en twee stuks G en de meeste O, zelfde ouders, zijn kippen piepten nog als kuikens, mijne waren volwaardig

Ik haalde 1 kuiken bij wijlen Eelke Jansen, hij had er wel 200, twee dagen oud, op de show in Zuidlaren( grote show toen, duizenden kippen), 1e U en mooiste van de show, hij maximaal een G

VERZORGING !!!!!!!! Goed voer, bijproducten, bad( Ja mij kippen gingen regelmatig verplicht in bad), dus geen smoesjes VERZORG UW DIEREN OF STOP ER MEE

Denk er maar eens over na met Kerst.

BEUTE PRODUCTEN GEBRUIK IK ZELF, U OOK VANAF 2018?

Uw duiven verdienen het beste, bij Beute producten is nooit naar prijs gekeken, steeds naar: Wat is het beste? ok, en kan het beste nog beter? Dan wil ik die hebben, gebruiken en verkopen. Sommigen kijken naar winst, rijk worden door troep te verkopen, afval producten in emmertjes of zakken te gooien, mooie sticker er op. Daar doe ik niet aan mee, duiven , mijn duiven moeten het beste. !!!!

 

Terug