Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 30E
30-12-2017

Goedemiddag iedereen

Ringen niet op tijd leverbaar, pas de 12e Januari. Noodringen te halen bij de afdelingen, tja, sommigen willen dat ik er wat van zeg. Waarom? 

Ik heb me niet ingelezen, dus weet niet waarom, wat er fout ging, of wie het volgens de ander heeft gedaan. Ze zoeken het maar uit hoor, mijn jongen kunnen best even liggen tot de 12e januari, en dat dit bij u niet kan? wat kan ik er aan doen? als ik er wat van zeg, komen de ringen dan sneller?? Neen.

Hier de duiven samen gezet op 6 december, natuurlijk liggen er overal eieren en zullen er snel een flinke koppel jongen liggen, ze zijn super gezond. Toch al drie koppels eieren kapot bij de kwekers, en de Vechtmachine wil niets van zijn nieuwe duivin weten, treurig? Wel nee, het zijn maar duiven.... er komen jongen genoeg en de Vechtmachine? ach dat komt ook wel goed, het is nog geen 2018...

Ik was vorige week in Staphorst, fijne duiven gezien, moesten op de foto door Henk Storm, dus waren goede duiven, kon ik ze gelijk ff bekijken. 6e beste jonge duif van Nederland gezien met zijn ouders, natuurlijk een geweldig stel. Een duif met drie keer teletekst, natuurlijk ook een geweldige duif.

Afgelopen donderdag en vrijdag ook weer fijne duiven mogen bekijken, uit Dalen, Wijhe, Oldenzaal, overal zitten goede duiven tegenwoordig. In mijn tijd van tentoonstelling keurmeester waren er plaatsen waar je niet wilde komen, als ik onze eigen afdeling pak, dan wilde je niet graag keuren in de hoek Sneek, Bolsward tot en met Harlingen, bagger zou Theo zeggen... maar nu?? In de tijd dat Harry van Andel begon met super duiven te halen naar Harlingen en Leeuwarden moest iedereen mee. Zijn duiven waren klassen beter, de liefhebbers zagen dat een 1e NPO winnen daar ook kon. Binnen twee jaar begon het daar te groeien, en nu? 2017, zitten er geweldige duiven in die plaasen en omgeving, de leden gingen duiven halen bij moderne hokken, nu zijn er nationale toppers in die hoek, door betere duiven, vroeger wilden de keurmeesters er niet keuren, maar de laatste jaren... geweldig. Toen ik in die jaren 90 in de omgeving Hoogeveen/Beilen en Assen moest keuren .... pppffff dan wilde je eigenlijk ook niet, en nu krijg ik daar supers in de handen die we toen alleen kenden vanuit Zwaagwesteinde, Harkema of Ermerveen. 

Op dit ogenblik zitten overal wel goede duiven, al zijn er nog steeds gebieden die achter blijven, het probleem daar is dat ze niet meer kijken in groot verband, alleen naar eigen club of samenspel, in de afdeling..... daar kijken we niet naar zeggen ze dan... we liggen hier niet goed, dat zeiden ze in Harlingen ook vroeger en in Hoogeveen ook... tot ze duiven haalden uit de Omgeving Zutphen, of Dordrecht.....

In mijn eigen club ook zo hoor, tot 2007 waren we als club matig en kon je met het noordwoldiger soort nog prijzen pakken.... maar toen kwamen de Eijerkampen bij ons in de club, eerst bij mij en later bij Wim van Dijk en Gebroeders Homma...... En nu hebben we een paar aanhakers met nieuwe duiven... of afhakers met het "oude soort" van de sokkepoot of iets dergelijks...  Ligging is belangrijk !!! vooral op de vitesse, maar het belangrijkste is GOEDE DUIVEN, al lig je nog zo mooi, als iemand daar gaat spelen met moderne duiven... krijg je klappen zoveel als je wil, moderne duiven zijn echt sneller.

In de tijd van mijn vader, de jaren 70/80 zeg maar was het Zutpen 65 minuten, en Deventer 55 minuten vliegen( het gemiddelde) nu is er gewoon 10 minuten af !  Maar "het oude soort" vliegt nog steeds 65 en 55 minuten over de afstand.

Later meer

 

Terug