Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 19E JANUARI
19-1-2018

Goedemorgen dames, heren en gender-neutralen.

We zijn al weer op de 19e van de eerste maand, ongelofelijk wat gaat de tijd snel. Nog een paar weken en dan hebben de voorjaarsbeurs, en dan...... gaat het seizoen beginnen. Bij de meeste van ons zitten de duiven op nest, hier al op grote jongen zelfs. 

Waarom zo vroeg koppelen?

Ik koppel rond 6 December, tegen 10/12 Januari kun je dan de jongen ringen, en zodra de duivin er weer een ei naast legt gaat ze bij de doffer weg en gaat naar haar eigen hok( weduwduivinnen naast de doffers), de doffers brengen de jongen verder groot. De duivin legt het tweede ei dus in het duivinnen-hok.

Er zijn veel liefhebbers die de jongen met de duivinnen weg zetten, ik doe dat juist niet. De duivinnen krijgen dan volle bak, sommigen voeren goed, de anderen eten goed...... worden te dik en gaan elkaar leuk vinden. Tijdens dat de jongen gevoerd worden zijn anderen die lesbisch worden..... en blijven dat het gehele seizoen.

Zodra de duivinnen in hun eigen hok zitten krijgen ze recup van Beyers, dat is een licht voer van uitstekende kwaliteit. Op het moment dat ze er "af gaan" krijgen ze gelijk Recup, maar de doffers er naast gewoon kweekvoer omdat die de jongen "aan de bek hebben"

Vaak de vraag: Koppel je ze nog weer voor het seizoen? nee, zodra ze op weduwschap zitten blijven ze dan. Wat een keer of twee kan gebeuren dat ik ze een dag samen laat, en vanaf ongeveer 1 Maart zien ze elkaar een keer in de week bij thuiskomst van een trainingvlucht(lappen)

Al het andere heb ik hier op de hokken getest, overbroeden op tweede legsel, opnieuw koppelen, jongen laten groot brengen door duivinnen, en zelfs laat koppelen met de eerste vluchten op nest spelen. Maar het systeem wat ik nu gebruik gaat hier verreweg het beste.

Vanmorgen een jonge duif weg gedaan...., kwam uit moeder x zoon. Vorig jaar ging het met al hun kinderen goed, en nu toch een "foutje". Boven snavel te kort, en een mismaakt schedeltje... 

ff koffie

Terug