Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 25E
25-1-2018

Goedendag iedereen,

Vanmorgen een mail over natte mest bij de kwekers, en wat daar aan te doen. De duiven waren kei gezond vertelde de bekende liefhebber, maar toch dunne mest.

Niet bij alle bakken trouwens maar enkelen. 

Deze duiven drinken gewoon meer, nemen mineralen tot zich(BEUTE BAK) en voeren daarmee de jongen soms, de jongen krijgen dan veel water tot zich.. en gaan dun poepen, geen probleem maar een akelig gezicht.

Ik gaf de man de tip om ELECTROBOOST door het water te doen, een afgestreken maatschep per 2 a 3 liter water en het is veel en veel beter. Wanneer je dan ook nog een beetje COLICONTROL over het voer doet..... dan kun je het bij gezonde duiven weer opvegen.

Een zeer bekende jonge duiven specialist uit ons land gebruikt iedere dag tijdens de kweek ELECTROBOOST naast natuurlijk de OLYMPIC MG MIX( aangeplakt met BEUTE olie of Colicontrol). Mijn jongen zijn mijn toekomst vertelde hij, als jong moet het gebeuren, ze moeten perfect uitgroeien voor ze aan de start komen. De Olympic MG mix deed hij in de kweek tijd twee keer per week. En, vertelde hij: DE CVS doe ik twee keer per week door de Electroboost, dat is me vorig jaar ook super bevallen, zie de knal uitslagen.

Mooi om te horen, bedankt.

Hier ook wel eens iets natte mest hoor, ik bedoel bij de duiven.... Ik heb twee vaste koppels bij de kwekers die gewoon altijd meer water voeren dan graan... maar de jongen groeien als kool.

Bij de weduwnaars die gescheiden zitten straks, zien we ook altijd wat "Watermannen" , dunne mest, bij die doffers. Let op, meestal zijn dit uw betere vliegers !!! RUIM ZE NIET OP, laat wel een keer de mest nakijken.

Verzorg uw duiven goed en verwacht dan alles van ze !!

Verzorg uw duiven minder....verwacht dan ook minder !!

Groetjes GJB 

Terug