Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 7E FEBRUARI
7-2-2018

Goedemorgen iedereen

Nog een maand dan gaat het seizoen 2018 echt beginnen , voor mij en duizenden anderen is de maandag na de voorjaarsbeurs de dag van het startschot.

Op maandag 5 Maart gaat er tot en met 18 Maart LTW door het water bij de oude duiven ofwel de vliegploeg. Ik maak het iedere dag vers !, het restant van de dag ervoor gaat naar de jonge duiven. Dus in principe krijgen de jongen het zelfde programma( als er een restant is)

19 Maart tot en met 25 Maart zit er Clean Balance door het water, ook hier weer het restant de andere dag naar de jongen.

Vanaf 26 Maart volg ik het vaste schema.

Op dit ogenblik( begin Februari 2018) , krijgen mijn duiven twee keer per week Olympic MG mix over het voer meestal met Colicontrol nu omdat dit prachtige mest geeft. Ik gebruik wel duidelijk meer dan op het flesje staat, ik gebruik 3 tot 5 ml per kg voer omdat ik het als plakmiddel gebruik voor MG Mix. 

Pas wel een beetje op uw handen, colicontrol stinkt, en blijft lang aan uw handen(de geur)

Selectie bij jonge duiven? Dat is een  vraag die gisteren binnen kwam, de man doelde er op of er nu met pas gespeende jongen reeds een selectie kan plaats vinden? Tja, dat is moeilijk, wanneer ze duidelijk zwak zijn moeten ze weg, of achterblijvers daar hou ik ook niet van. Maar of je al duiven kunt uit selecteren die niet goed van bouw zijn? dat lijkt me nog niet, bepaalde duiven zijn als ze vier/vijf weken oud zijn niet om aan te zien en het komt toch goed. Maar op eigen hok heb ik wel voorkeur hoor, bij het spenen cq afzetten heb ik wel al een oordeel, maar dat is puur op eigen hok.

Hier had ik dit jaar èèn jonge duiven die tijdens opkomen gedood is. Het was een jong uit 364 Graciano x zijn eigen moeder de 861, dit jong had een rare snavel en een mismaakte kop, tja dan is het niet moeilijk he, die gaat weg.

De meeste jongen zijn geen goede vliegers later dus de kans dat deze ....., is nul , niets nada.

Maar verder zijn alle jongen hier prachtig opgekomen.

Gisteren twee jongen gebracht naar Opa Jan Willem Jongedijk en kleinzoon Liam, we hebben twee jongen in ruiling, die van mij waren nog niet oud genoeg, dus nog even afwachten. En volgende week gaan er twee jongen naar Kees Hoeben( ook clubgenoot) ook in ruiling. We zijn alle drie er zeker van de beste te hebben.... dus even elkaars jongen testen is een leuke bijkomstigheid.  

Vliegprogramma 2018? Kijk ik niet meer naar, ik weet straks wanneer we beginnen en ongeveer welke afstand, welke losplaats en richting? Uit ervaring van de laatste paar jaar weten we dat dit abracadabra is. Ik probeer mijn duiven zo goed mogelijk te verzorgen, en ik kom naar het clubgebouw en dan wacht ik af.

Ringen 2018? Ook hier maak ik me niet druk om, ik heb ringen in diverse kleuren groen, allen zonder vleugels, maar ik gebruik gewone chipringen dus voor mij geen punt. En hoe men dat nu straks gaat doen met de nieuwe chipringen voor de spelers die pennetjes hebben? dat lezen we vanzelf op de npo site.

Tot strak, nu eerst koffie

Terug