Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 9E
9-2-2018

Goedemorgen iedereen.                                                                                                                                                  Ik vind dat alle kennis van de duivensport die we hebben moeten delen , ongeacht wat. De duivensport is kleiner aan het worden in rap tempo, veel mensen vallen af. Soms stoppen ze met de duivensport omdat ze gewone dingen niet kennen, daardoor fouten maken, slecht spelen en dus afvallen.

Zoals u weet heb ik geen geheimen, ik vertel alles wat ik weet, of laat het in de praktijk zien. De mensen die bij mij thuis komen, of mij aanspreken op een beurs of tijdens de bezoekjes in het land weten dat ik een open boek ben.

Wat een liefhebber er mee doet, dat moet hij zelf weten, maar delen doe ik.

Wat me gister overkwam.... ik kreeg er de koude rillingen van, dat iemand zich zo boven iedereen verheven voelt. Ik vroeg een oudere liefhebber die vooral bekend was in de jaren 80 en 90 of ik hem eens mocht bezoeken voor koffie en wat duivenpraat. Eerst vroeg hij waarom? Dus ik zeg: koffie, duiven bekijken en misschien wat leren. Je bent namelijk nooit te oud om wat te leren, en misschien dat deze "oude kenner" mooie verhalen over vroeger had, of misschien iets wat ik niet weet, of andersom, dat kan natuurlijk ook. Dus gewoon wat ik in de winter iedere dag doe, mensen bezoeken, duiven kijken en soms wat opsteken, of meestal de liefhebber wat leren, het zijn altijd gezellige uurtjes.

Maar deze man voelt zich zoveel beter dan het gepeupel, hij gaf mij een bericht terug, wat me koude rillingen gaf. Hij ziet  u als duiven mannen en vrouwen totaal niet staan, en vertrouwde mij totaal niet, ik zou zijn geheimen kunnen doorgeven, en dat zou een totale overheersing van sommige hokken geven als ze zijn kennis gingen gebruiken... een lange tekst, waar ik alleen maar op kon antwoorden met : Echt???? Ik dacht dat hij een grap maakte, op mijn Echt?? en Geweldig antwoorde hij : Als je er zo lachwekkend over doet dan is die kennis zeker niet aan jou besteed.

Nu koffie, ik ga nadenken of ik een deel uit zijn bericht hier met u deel.

Duivensport, bij deze man dus in het extreme IKKE IKKE

Ik zal een klein stukje hier zetten: 

Ik heb moeten beloven niet over die dingen te schrijven of ze over te dragen . In verkeerde handen( van hele groten) zou het de duivensport zeer ontwrichten en dat is niet wat we zouden willen dat er gebeurt.

Ik heb geantwoord met : Ik zal u weledelgestrengelde heer niet meer storen

 

 

Terug