Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 27E
27-2-2018

Goedemorgen iedereen,

Koud hè 

De duiven gisteren geènt tegen paramixo virus, de vliegers en de eerste groep jongen. De kwekers waren reeds gedaan in November.

Afgelopen vrijdag hadden we dokter Gòbel op bezoek in Noordwolde, zeer geslaagde avond. Hij gaf als tip( èèn van de velen) ; om te ontsmetten na de vluchten, vooral de eerste vluchten met Combinatie mix, deze mix kan ook zeer goed gebruikt worden "opstartkuur" dus ruim voor de vluchten een keer 5 tot 7 dagen achter elkaar.

Deze combinatie kuur ( Total desinfection) heb ik zelf ook gebruikt tot 2010, en heb hem nu ook gewoon staan hoor. Ik gebruik geen tot bijna geen medicatie bij mijn duiven, maar heb wel enkele dingen staan. Soms zie ik hier duiven van andere liefhebbers die er slecht uitzien, en ook dan geef ik wel eens iets mee.

Waarom de eerste vluchten juist onsmetten kwam als vraag....: Omdat er dan nog zoveel vieze duiven in de manden zitten van minder schone liefhebbers... en na enkele weken zijn die wel achter gebleven. Ja, dat klopt, als je ziet wat er soms mee gaat op de vlucht oooohhhhh totaal geen kans

Later meer, eerst koffie en even bad klaar zetten voor de kwekers, willen ze er in dan mag dat.

Terug