Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 22 maart 2018

22-3-2018

Goededag iedereen,

Net even bij Dick Vogelzang geweest, ff twee dingen tegelijk, een bezoekje aan de herstellende Dick en producten brengen. Dick zag er goed uit, van de buitenzijde is hij weer gewoon dezelfde, maar is er natuurlijk nog lang niet. Maar het is echte fondduif, een taaie, dus komt wel goed. De BEUTE producten gaan geweldig aldaar...overal eigenlijk hè . Waar de producten staan, gaan ze als een trein, iedereen wil ze toch een keer proberen.. Vraag uw leverancier er gewoon naar. Veel liefhebbers bestellen ze natuurlijk hier op de webshop, normaliter binnen 2 dagen bij u thuis.

Ik krijg iedere dag mailtjes over enorm trainende en gezonde duiven van liefhebbers die Beute producten gebruiken, mensen die het voor het eerst gebruiken kijken hun ogen uit. Soms komt er een vraag over hun "licht wordende duiven", tja door het goede trainen gaan ze even licht worden( ook minder kans op spier problemen), dus zorg voor voldoende eten en  natuurlijk Olympic MG Mix.. dan kunnen ze tijdens dat trainen spieren opbouwen !

Er kwam een vraag over colicontrol en Electroboost... omdat ik dat vaker samen gebruik bij jonge duiven. Ja, wanneer ik denk dat de jongen wat stress zouden kunnen krijgen( roofvogels etc) doe ik Electroboost door het water en Colicontol over het voer, zou er dan een beetje spanning zijn, en dus dunne mest... is dat gelijk aangepakt. En al zou je iedere dag wat door het water en over het voer doen bij de jongen... je houd de mest dan gewoon mooi.

Een liefhebber vroeg: Ik gaf 14 dagen LTW en toen 7 dagen Clean Balance( hij was nu op de 5e dag), en enkele van mijn duiven hebben reeds de eerste slagpen gegooid.. Ja, dat kan, is een teken van gezondheid, maar u niet druk, wees blij zelfs. In 2007 had ik dat ook, een keurder zei toen: dat gaat slecht dit jaar GJ ze stoten al pennen.... 3 x TT dat jaar, geweldig jaar.

Soms zijn er gekke, rare op soms zelfs stomme adviesen.. te zien op internet of de bladen. Ik las bij een zeer goede fondspeler over een jaarling doffer die 12 bakken vrij hield van 11 andere doffers, twee mensen zeiden: opruimen  en èèn zelfs KLIKO, belachelijk natuurlijk. Laat die doffer nu, komt wel goed ff rustig aan, hij is straks vanzelf moe. Om hem nu ( de vechterbaas) in de kliko te doen vind ik een A sociale of achterlijke opmerking... Johan Cruyff lieten ze toch ook lopen toen hij als tiener de boel even kwam uitleggen aan de anderen.... 

Nog een rare opmerking( meestal van doktoren): u moet kuren tegen salmomella.. ruim de jongen maar op, en laat de ouders straks opnieuw beginnen.... De Liefhebbers die de jongen gewoon lieten liggen tijdens de lange kuur kregen prachtige gezonde hard vliegende jongen.. Dus zijn de ouders nog in staat te verzorgen? Laat de jongen lekker liggen tijdens de kuur.

Hier zijn nu 6 (ZES) duivinnen opgegeten waaronder twee van mijn vier besten ( Hibiki en Blue Home) en mijn jonge troys Kiki en zo,n 15 jonge duiven denk ik

Op dit ogenblik weet ik niet wat te doen, ik denk aan een jaar traditioneel weduwschap met doffers... Nog niet begonnen en al twee toppers kwijt, zonde hè 

DOET DE NPO NIKS? hoor ik steeds, tuurlijk wel, achter de schermen zijn ze ook bezig, maar U MOET UW AANVALLEN VAN ROOFVOGELS MELDEN !!!! Met aantallen kunnen ze naar DEN HAAG.

As maandag komt Dokter Nanne Wolff naar mijn club, controle, controle en nog meer controle, ik hoop dat de mijne er klaar voor zijn.

Succes

 

 

Terug