Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 18E
12-4-2018

Goedemorgen vrienden en vriendinnen,

De duiven zijn er uit vanaf 08.00 uur, eerst de duivinnen, de doffers gaan dan naar het duivinnen hok, na een uur komen de duivinnen binnen in het dofferhok(waar de bakken staan), de doffers gaan er uit vanuit het duivinnen hok, de duivinnen gaan terug naar hun eigen hok en krijgen daar eten. Het spel heet simpel rouleren. Hier iedere dag, altijd en soms met mooi weer twee keer per dag.De duivinnen staat al op weduwschap vanaf eind januari ongeveer, kan dat wel zo lang is altijd de vraag, ja dan kan ik doe het al jaren.

Ze trainen heel goed, zien er geweldig uit en willen er ook steeds beter en vlotter in. 

Het spel kennen ze natuurlijk  nog niet, ze hebben nog geen idee hoe het gaat met thuiskomen en dat de partner dan wacht..zodra ze dat door hebben knallen ze wel naar binnen op zaterdag.

Net even de BELGEN bekeken van NATURAL, ik heb er nog 2 ..... van de bijna 30 van afgelopen jaar, iWe hadden vorig jaar een Belgen competitie, we gingen jongen halen bij het kweekcentrum( de markt in Lier was tijdelik dicht), ik zou alle jongen halen voor de club, en echt manden vol hebben we er mee gebracht. Van de grote koppel die ik voor mezelf mee nam( dat de roofvogel niet altijd èèn van mij nam) zijn er nu als jaarling nog twee doffers over. de 916 Jules-B is een Vandenabeele en de 036 Buddy-B is een van Loon. We zullen zien hoe het gaat dit jaar.

Ik heb soms echt geluk met bijgehaalde duiven, de Eijerkampen van de jaren 2006/2011 waren heel goed, daarna duidelijk minder maar dat kan gebeuren. De beste Eijerkampen waren Missouri Girl, Babette, Dahlia Chè, Elionai en de 1e NPO Orleans.

Van GPS kreeg ik in 2014 een paar duiven... dat was een schot in de roos, die waren allemaal top, geen enkele slechte, zeer knap.

Het afgelopen jaar dus de Belgen en 10 van Reinder Meijer uit Eenrum, van Reinder heb ik nog 3 de 121, 123 en 126 bij Reinder waren bij zijn beste 4 jonge duiven er 3 van mij, dus we waren beide tevreden.

Ik hoor ook vaak: GJ je gooit die vreemden er zo tussen, ben je niet bang voor ziekten? Ja en Nee, natuurlijk kan het gebeuren, maar had het nog nooit.... tot dit jaar, ik heb de laatste weken een paar vreemden op de hokken gezet, en nu had ik voor het eerst sinds jaren Coli... Komt dat door de vreemden? geen idee, maakt ook niks uit. Tis al bijna over.

Zo, nu bijna 12.00 uur, even de jongen binnen halen.

 

Terug