Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 14E
14-4-2018

Goedemorgen iedereen,

Het is 09.00 uur, zwaar bewolkt , duiven komen wel los maar het zal even duren. Op de site van afdeling Friesland staat nader bericht om 10.00 uur.

Ik heb gisteren 50 duiven ingezet voor de eerste officiele vlucht, ze zagen er goed uit, je ziet dat ze nu richting de vluchten gaan( Midfond, Dagfond), het gewicht neemt toe, de pluim gaat zachter en zachter worden, koppen worden strakker en witter, je ziet gewoon  "ze komen er aan"

Maar ook bij de andere liefhebbers is dat zo natuurlijk, ik zag gisteren ook hele fijne in de club, dus de concurentie slaapt niet.

Ik denk dat er zo,n 550 duiven waren in onze club, en het merendeel zag er erg goed uit.

Nu bij thuiskomst staat er CLEAN BALANCE in het water klaar voor ze en een lekkere bak voer met Beyers premium Weduwschap, wat pinda,s, BEUTE KORRELMIX en natuurlijk verse BEUTE BAK.

Ik hoorde gister dat er in nederland overal jonge duiven omvallen.... een virus, met coli denk ik, er zijn in Friesland en Zeeland al hokken die 50% dood zagen gaan, hou uw duiven in de gaten en probeer het voor te bliven( de darmproblemen) met CLEAN BALANCE in het water en COLICONTROL over het voer, bij enige twijfel doen !

UPDATE 14.48 uur

Om 13.46 uur komt er een duif zo hard aan, dat we niet zeker wisten of het een duif was, hij zat op de antenne voordat we het goed en wel zagen. Het was Kaeko 17-995 een jaarling doffer, in de club speelde hij waarschijnlijk de 1e in de afdeling zal hij ook mooi voor aan eindigen.  De ouders van Kaeko zijn er niet meer, hij had zelf nog geen prijs vorig jaar als jong, en van afgelopen zaterdag kwam hij op maandag thuis...  Het verloop is wederom traag

 

Terug