Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 15 april 2018

15-4-2018

Goedendag,

de eerste vlucht gehad, ging goed, in de club de 1e tegen 500 duiven, in het Samenspel de 1e tegen 2.264 duiven, in het Rayon Frisia de 1e tegen 2.627 duiven en 7e van de afdeling tegen 21.808 duiven. We hebben 30 prijzen van 50 ingezette duiven.

Ook zijn er twee duiven nog niet aanwezig, en dat is jammer, het witje is er nog niet ( 17-414) en het Belgje 17-036, maar die komen nog wel, op dit ogenblik ( 10.00 uur) is het weer enorm slecht hier.

Het verloop was traag, en erg raar gezien de losplaats en wind gingen er toch(volgen oog getuigen) veel duiven aan de westzijde van de afsluitdijk langs. We weten door de GPS-Duiven, dat veel duiven een stukje naar het noorden vliegen en dan naar het westen afbuigen, waarom? geen idee. Wanneer wij in Frankrijk lossen als afdeling 11 zien de liefhebbers in Zeeland bij de kust altijd enorm veel Friesche duiven, zelfs met zee wind, onvoorstelbaar.

De winnende duif hier was een jaarling doffer, als jong geen prijs gewonnen en vorige week zaterdag bleef hij achter en kwam maandag pas terug, twee HERSTEL POWER CAPS opgestoken en maandag avond gelijk weer in de mand voor de africhting vanuit Harderwijk op dinsdag ochtend, ook toen was hij de allerlaatste...... Maar nu had hij vrijdag een broedbak gevonden..( had hij nog niet) en was met motivatie in de mand, met dit resultaat. In zijn stamkaart zien we twee keer de VECHTMACHINE x twee keer CADOC !! Opa van deze KAEKO 17-995 is een bonte doffer van Jos Voortman. 

De duiven hebben gisteravond allemaal een capsule gehad met HERSTEL POWER en zijn gedruppeld in de ogen met BEUTE EYE DROPS.

Dat het vele pinda,s voeren voordeel had gister was mooi meegenomen, ze eten graag pinda,s en het geeft het extra vetten( Vetten kunnen maar gedeeltelijk worden opgeslagen, doormiddel van BEUTE LECITHINE OLIE kunnen de spieren wat meer opslaan)

Nu op naar volgende week.

Maandag kunnen de duiven weer in de mand voor een africhting met de afdeling, ik weet niet of ik mee doe, was het op dinsdag inmanden dan deed ik natuurlijk mee, ik hoop dat de afdeling de maandagen nog verplaatst naar de dinsdagen.

De duiven hebben vandaag nog CLEAN BALANCE door het water, maandag, dinsdag en woensdag krijgen ze LTW door het drinken

Als u vragen heeft? stuur ze gewoon, of bel tussen 10/12.00 uur. Niet dat ik alles weet, maar samen weten we meer

Terug