Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 16E
16-4-2018

Goedemiddag iedereen,

Het mooie weer komt nu echt.

De duivinnen zijn er voor de tweede keer uit vandaag( het is nu 16.15 uur), eerst 08/09.00 uur en nu dan 16/17.00 uur. Met mooi weer mag ik ze graag twee keer los laten.

Vanmorgen bezoek gehad van Jouke Elzinga, ik had een jaarling van hem opgevangen die hij even halen kwam. Nam gelijk wat Beute producten mee, gebruikt hij al jaren tot tevredenheid.

De jonge duiven vandaag maar eens opgejaagd, ze hielden nog steeds meer van op het dak zitten dan vliegen... ik ben altijd te lief voor ze. Vanaf nu korter voeren en de lucht in, vliegen moeten ze.

Jouke vertelde dat zij hun jongen meestal pas rond 1 Mei laten vliegen, ze kunnen wel iedere dag uit kijken natuurlijk. Misschien volgend jaar maar een keer proberen, nu ben ik een 20 jongen kwijt aan de rover....

Ik ring hier iedere dag jonge duiven van de kwekers, ze komen zo geweldig mooi op, tis ongelofelijk, de èèn nog mooier dan de andere, prachtig. Ze gaan in het verkoop hok, dus als u versterking wil, stuur gerust een pm.

En maak nu vast een afspraak voor het selecteren van uw kwekers... misschien kwam u er vorig seizoen niet aan toe, of heeft u het nog nooit laten doen, maar het kan weer. Iedere vrijdag ochtend bij mij thuis maar wel een afspraak maken hè.

as vrijdag gaan er ongeveer 40 duiven mee, er waren wat laatkomers zaterdag, en twee gewonden, dus ergens tussen 40 en 45 zal het worden.

het weer? gisteren had Piet het over oosten wind, vandaag westenwind.... dus eerst maar afwachten op zaterdag ochtend.

Vandaag natuurlijk LTW door het water en OLYMPIC MG MIX over het voer met LECITHINE olie.

Later meer

 

Terug