Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 21 april 2018

21-4-2018

Goedendag iedereen,

Nog even wachten bij afdeling Friesland, nader bericht 10.00 uur.

43 duiven mee naar Deurne, een nieuwe losplaats volgens mij. Er waren in Noordwolde bijna 600 duiven, ook de fondmannen hadden nu mee.

Afgelopen dinsdag was het aantal duiven minder dan verwacht, ik denk als ze naar woensdag gaan dat er ruim meer duiven komen. Dan doen ook veel snelle mannen hun duiven mee voor de extra africhting.

U denkt Dinsdag? Ja wij hebben dit jaar iedere week een extra vlucht door de week(africhting), speciaal voor de fonspelers denk ik..die zaterdag niet over de antenne willen.

Misschien kunnen de leden van afdeling 10 die dichtbij wonen ook mee doen? ik weet het eigenlijk niet.

Bij het inmanden op vrijdag avond zie je vaak wel( vooral voelen) welke liefhebbers meer kansen hebben op de zaterdag. Ik denk dat vandaag er enkele hokken zullen uit blinken, het is schoon weer, beetje oost noord-oost in de wind dan komen de "schone koppen" vaak als een trein naar huis. 

Op dit ogenblik is het mega gezellig bij ons in de club, we hadden vorig jaar wat problemen, maar alles is opgelost en de gezelligheid is terug, de grote tafel zit weer vol, en het bier( malt) gaat met grote aantallen. 

Ik heb net als vorige week niet alle duiven in de manden gedaan, Bert Slot heeft de tweede helft gedaan, hij vind het leuk, doet het goed, en met wat pijn in mijn rug is het wel makkelijk dat er invallers zijn.

De pc groep in onze club is nu uitgebreid naar 5 man of zo, met mentor JAN WILLEM, hebben 5 andere leden het opgepakt om te helpen, jeugd en ouderen ! TOP

Hoe zagen mijn duiven er uit? volgens mijn redelijk tot goed, de aangewezen 682 en 657 waren mooi, al had de 657 gister weinig spanning op zijn rug, en daar ben ik niet zo blij mee, wanneer duiven weinig of minder spanning op de rug hebben dan andere weken, zitten ze meestal niet vroeg op zaterdag.... de 682 moet het dus doen denk ik voor aangewezen.

De euro duif heb ik mijn oudste genomen 13-929.( 13 euro in de pot)

De 682 (eerst getekende) staat dus automatisch voor de sneeuwbal... daar zit toch een mooi bedag in dus iedereen doet extra zijn of haar best om de goede aan te wijzen.

Afgelopen week een duif gehaald uit Genemuiden en èèn uit Makkinga( een gewonde en een Belg). Nu heb ik nog èèn belg om mee te spelen( 17-916) van de ongeveer 25 van vorig jaar. 

De Witte van Eric Maas kwam afgelopen zondag, dus ook die is maar thuis deze vlucht( vorig jaar extreem gewond geweest).

Later meer, ik wens iedereen veel geluk, plezier en geniet van uw duiven( en een tip: een duif weet niet of hij vroeg of laat is, dus verwelkom de lateren als de eersten)

Terug