Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 25E
25-4-2018

Goedendag iedereen,

Vandaag begonnen met een RECUP-kuur van 14 dagen bij de jonge duiven. Wat is een recup-kuur? Licht voer ! van BEYERS ELITE, ik ga het nu 14 dagen iedere dag geven aan de jonge duiven, soms met een beetje weduwschap voer wat over is van de vliegers.

De bedoeling van een lichte voer kuur is dat de duiven flink gaan trainen en even "ontslakken". Door het water krijgen ze nu 14 dagen IEDERE dag LTW, en over het voer IEDERE dag OLYMPIC MG met COLICONTROL. En om ze nog meer te ondersteunen gaat er twee dagen per week CVS bij door het water(dus door de LTW). Deze CVS zijn misschien wel de beste vitaminen ter wereld voor duiven, ze brengen de zon op het hok en in hun kop.

Na de 14 dagen licht voer ga ik weer over op "normaal" voer voor de jonge duiven, en dat is dit jaar ook gewoon weduwschap voer van Beyers(met een deel recup). Na de 14 dagen LTW krijgen de jongen wederom een 7 dagen CLEAN BALANCE door het water. En dan ga ik naar dokter Wolf om ze te laten onderzoeken, we praten dan over ongeveer 15 Mei. Waqnneer ze dan top fit zijn beginnen we met het in de mand stoppen.

Vandaag een africhting met de afdeling, een hele goede zaak dat Friesland iedere week een africhting kans geeft. Voor de fondmannen, de snelle mannen maar ook heel belangrijk voor achtergebleven duiven, om die weer nieuwe moed te geven.

Wel had ik ze liever over de antenne gehad.... Nu kan er in principe weer van alles in de mand gestoken worden.

Later meer

Terug