Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 29E
29-4-2018

Goedemorgen iedereen,

Gelukkig geen verliezen gisteren, was toch een onregelmatige vlucht.

Hier pakte Jannes de eerste tegen 574, 2240 en 2574 duiven, in de afdeling de 3e tegen 21.740 duiven. In de club hadden we 25 van de 44 in de prijzen dat is zeer matig gezien er zoveel fondduiven mee doen, tegen deze tegenstand moeten er toch ( met zonnig weer en wind op kop) 30+ in de punten kunnen vliegen, dus heel tevreden ben ik niet.

We hadden 44 duiven mee, en toch is het jammer dat je beste duivinnen opgevreten zijn, je beste doffer gewond en je twee eerste duiven van vorige week beide gegrepen zijn, de 995 door de kat(grijswitte met korte pootjes) van de buren en de 655 kwam donderdag avond die op het hok terug dus waarschijnlijk roofvogel.

Ook al gaat het goed, je denkt altijd hoe zou het zijn gegaan met HIBIKI, BLUE HOME, HANGOVER er bij? en dan de 7e van 21.000 duiven (995), en mijn 655(Jamal) ppff , niet meer over nadenken, spelen met de duiven die er nog zijn.

___________________________________________________________________________________

AANSTAANDE DINSDAG KAN IEDEREEN DIE WIL DUIVEN INZETTEN bij PV DE VREDESDUIF TE NOORDWOLDE, TUSSEN 19.00/19.30 UUR. DE DUIVEN WORDEN WOENSDAG GELOST TE HETEREN !

EEN GROTE KAMPIOEN VAN AFDELING 10 VROEG REEDS OF HIJ KON INZETTEN, NATUURLIJK KAN DAT. DUS KOMT ALLEN DIE MEE WIL DOEN, DINSDAG as (Iedere dinsdag trouwens) NAAR p.v DE VREDESDUIF te NOORDWOLDE, inzetten 19.00/19.30 uur !!! (info bij AJ de JONG 06-53140766)

___________________________________________________________________________________

De jonge duiven komen nu op gang, de verschillende leeftijden vliegen nu samen, het ziet er niet uit trouwens, strakke winterjongen en duiven die zes weken oud zijn..., liefhebbers die ze hier zien zitten zeggen: zitten er ouden tussen de jongen... Nee dat zijn de winterjongen. De jongen zijn nu met een kuur bezig van licht recup voer, ze moeten beginnen te vliegen, ik wil snel beginnen met ze in de mand te stoppen.

Succes iedereen,

En begin vast met selecteren van kwekers hè ! duiven die niet goed van bouw zijn horen niet op uw hok, ook niet als ze van een dure site komen of duur hok.

Slecht van bouw kan nu nog, korte vluchten, weinig vlieg uren, dus nu kan alles met motivatie nog prijs winnen, maar straks bij 5 uurtjes vliegen of meer vallen velen door de mand.

Terug