Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

30 APRIL
30-4-2018

Goedendag iedereen,

Alweer de laatste dag van April. Wat gaat het snel he, zo is het de voorjaarsbeurs en zitten we te wachten op de eerste vlucht, en nu krijgen we zaterdag al de vierde.                                                                                                                 Zeer slecht weer op het ogenblik, de duiven er maar een keer niet uit, misschien straks tegen 16.00 uur.

Het zou goed voor de forme zijn als we zaterdag of de zaterdag er na een zware vlucht krijgen, een vlucht dat de eerste dag 50% weg is. Het klonkt raar maar dat brengt hier altijd de forme. Op gekke vluchten verliezen we meestal weinig tot geen duiven, maar doordat het onregelmatig gaat en duiven soms naar dagen pas thuis komen, komen ze in het dal(de put), en daarna kunnen ze alleen maar omhoog, en met goede begeleiding(Nu reeds) komen ze dan dubbel en dwars weer omhoog. Na een dal komt de berg pas. Veel liefhebbers zijn het niet met mij eens dat mag natuurlijk. Maar geef mij nog maar een pommereoul van een paar jaar geleden, bracht hier altijd veel goeds. 

De fout volgens mij van andere liefhebbers is dat ze nu op de vitesse te scherp spelen, te weing voeren en zeker te weinig rekening houden met straks, later in het seizoen. Hier kunnen ze ruim eten, krijgen ze reeds vetten, dierlijke eiwitten en lecithine olie, als we dan een pittige of zelfs slechte vlucht krijgen komen ze wel weer thuis, al is het na dagen.

En dan zeer belangrijk is de duiven te blijven spelen na zo een kl... vlucht. NIET thuis houden !, duiven moeten zo snel mogelijk weer in het zadel.... ze moeten de slechte vlucht kunnen wissen uit hun systeem. Dat kan het beste met èèn of twee goede vluchten er vlak achter aan. Het is ook zeer verstandig om duiven die zindag of maandag thuiskomen op woensdag een "lapvlucht" te geven, voor hun gevoel. Ze moeten het gemakkelijk thuiskomen gevoel weer krijgen.

Natuurlijk zijn er omstandigheden waarom een duif niet mee gaat of kan. Maar in principe word een duif het snelst weer top door te spelen. Geef de laatkomers natuurlijk wel enkele dagen een herstel power capsule.

Wanneer een duif erwten eet, kan hij daar na 30/40 uur pas echt energie uit halen, het kost zelfs energie OM ENERGIE TE MAKEN ! Met het opsteken van een capsule doe je dat in 2/3 uur. Dus komt een duif "moe" thuis, capsule er in en op naar de volgende vlucht.

het is nu 15.36 uur het lijkt beter weer buiten, dus snel de duivinnen los.

Terug