Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

2 MEI 2018
2-5-2018

Goedemorgen iedereen,

een beetje vroeger dan normaal mijn dagboekje, de auto volgeladen en straks weer onderweg naar Belgie, naar LATAIRE het grootste verzendhuis van duiven producten. Geweldig om daar zo vaak te zijn, natuurlijk kan het ook met DHL verzonden worden, maar het is leuk werk, en voor zulke vrachten kun je ook zelf rijden.

De duivinnen zijn er wat vroeger uit, mooi weer en een drukke dag dus 07.15 uur vandaag.

Water staat klaar, voer net gereed gemaakt ( Super weduwschap van Beyers met Olympic MG Mix er over en Beute Lecithine olie). Dus tegen 08.30 uur kunnen ze er weer in, dan vliegen ze 75 minuten. De doffers vliegen minder lang hoor, die houd ik wel een uur buiten, maar die mogen na 30 minuten graag even op het hok kijken om weer weg te spatten.

Deze week gaan we naar Sittard in plaats van Heusden Zolder, goede keuze als losplaats niet kan.

Zoals ik zondag al zei, onze Piet P. zegt iedere dag iets anders over het weer voor zaterdag, als je namelijk steeds wat ander zegt kun je op zaterdag precies vertellen op welke dag..... je gelijk had. Je zou zeggen: in 2018 met alle moderne technieken moet het weer voorspellen toch beter kunnen.

We moeten weer terug naar de Joost van Dijk stijl, zaterdagochtend vroeg los ! Gewoon los die duiven, we hebben er zoetjes van gemaakt, willen we nu sterke duiven... moeten we naar Polen, die gooien altijd los en hebben nu naar jaren ouderwetse Friese duiven op de hokken( cowboys van Friesland).

Zo dus naar Belgie, op de terugweg maar ergens lekker eten, heerlijk land om te eten Belgie.

Terug