Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG 3 MEI
3-5-2018

Goedendag iedereen,

Prachtig weer, de duiven wilden best vliegen. De jongen beginnen te trekken( 2e ploeg minder maar komt goed) en alles is gezond hier.

Gisteren dus even naar Belgie geweest, naar Lataire, het was me het ritje wel, drukte op de weg en wegomlegging en op de terugweg file pppfff. 

Vandaag even wat schelpenzand halen, we maken hier èèn keer in de week de hokken schoon en gebruiken dan wat schelpenzand voor de vloer en in de broedbakken.

Er zijn wel eens vragen over het schelpenzand met soms wat kattenbak korrels er over... of het niet teveel stof geeft? Weet niet we doen het al vanaf 1965, dat is 52 jaar dus zal wel mee vallen.

Ook over ventilatie op de hokken soms vragen: jullie hebben geen inlaat aan de voorzijde en de schuiven bijna helemaal dicht, kan dat wel? Tja ook dat al vanaf de jaren 60.

Die vliegploeg van jullie staat al vanaf februari op weduwschap, kan dat wel? Tja, weet niet, gaat goed dus zal wel.

Die duivinnen gaan twee keer per dag los, en komen steeds op het doffer hok binnen, kan dat wel? Tja, weet niet, zal wel, het gaat goed.

Je geeft zoveel pinda,s snoepzaad en hennep, en de duivinnen het zelfde voer dan de doffers, kan dat wel? Tja, weet niet, zal weg denk ik het gaat goed.

Twee keer per week dierlijke eiwitten over het voer, met Lecithine olie, is dat wel goed voor duiven? Zoveel eitwitten? Tja, weet niet, doen we al jaren, gaat goed dus zal wel.

Iedere week tonen, vrijdag een uur en zaterdags bij thuiskomst uren, gaat dat wel goed? , worden die duiven dat niet zat? tonen op de voorvluchten ? is dat wel nodig? Geen idee, weet niet, zal wel denk ik het gaat goed.

Iedere week doe je de ogen druppelen met die oogdruppels van je, bij inmanden en zaterdag bij het scheiden van de duiven, wat een werk, is dat wel goed? Is het nodig? Tja, weet niet, gaat wel goed, vind het leuk werk dus, ach laat mij het maar gewoon doen.

Iedere week meerdere malen in bad, kwekers, vliegers en jongen, moet dat wel? is het nodig? Ach, weet niet, ze vinden het lekker, en andere liefhebbers vinden mijn duiven altijd zo zacht, dus ach vast niet fout dan.

Vroeger gebruikte je iedere dag bijna medicatie? ontsmetting, geelpillen, appertex, zakjes voor de koppen, spuiten tegen orni, en nu bijna alleen je eigen producten, gaat dat wel? Tja, weet niet, na 2009 bijna geen medicatie meer, klopt, wel controle door Wolff, de Weerd of vd Sluis, tja of het gaat? weet niet, lijkt er wel op, gaat goed dus... tja, weet niet.

Terug