Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 8 mei 2018

8-5-2018

8 Mei 1999 stief mijn vader op 70 jarige leeftijd, nu al zo lang geleden maar toch denk je er aan.

Hij was een bekende speler die zijn tijd ver vooruit was, in 1964 begonnen en 1967 reeds nationale top in WHZB, in 1967 gaf hij reeds schema,s uit voor zijn voer klanten Is zijn gehele leven Janssen man gebleven, Klakken vooral, in 1970 haalde hij ze rechtstreeks uit de beste koppels van Jos van Limpt "de klak".  Over zijn leven is een boek te schrijven. Eind jaren 60 had hij reeds zijn eigen drie fasen systeem met licht voer, vliegvoer grof en fijn zaad. Later werd dat opgepakt door voer firma,s die zeiden dat het hun ontwikkeling was.... De oude boeken van de jaren 60/70 en 80 zijn er nog steeds, daarin staat wie allemaal duiven kwam halen of het systeem kwamen vragen, jaren later onkenden die mensen alles, dat is dan grappig als ik kan laten zien welke dag van wel jaar en welke ringnummers. Een bekende in de boeken van mijn vader was Dokter Linssen( de Meeuw), hij belde iedere maandag met mijn vader, ze ruilden klakken, later op de verkoop was het niet te vinden, ach ja dat kon nog in die tijd. Duivenmensen zijn vreemde wezens, ze likken je voeten bij wijze van spreken, krijgen dan van mij en vroeger van mijn vader alles, dan na een tijdje kennen ze het zelf, en weten ze van niks meer, en hoor je nooit meer tot..... ze een keer een verkoop hebben en info nodig hebben... of opeens als het niet meer wil : "ik had met jullie duiven, jullie systeem of jouw hulpt toch goede resultaten..." en als het niet meer gaat komen ze er mee op de proppen. 

Ik kan een boek schrijven....( ligt al gereed) waarin alles verteld is. Alle leuke dingen, en alle achterbakse dingen, Maar of het boek ooit uitkomt .... Wat heeft het voor zin, u zult heel anders naar bepaalde mensen kijken, maar heeft het zin? 

Ach op zo,n 8 Mei ben ik altijd wat anders, ook hier qua schrijfstijl, mijn excuus. Morgen weer een gewoon dagboek, of er moet vandaag iets belangrijks gebeuren. En anders leest u gewoon de 3/4 nieuws-stukjes van de .........., die komen vandaag of morgen wel met een reactie op vandaag

Geniet van het mooie weer,

 

Terug