Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 12 mei 2018

12-5-2018

Goedemorgen

ze zijn los: 07.45 uur te Quievrain, vele duiven van afdeling 11 zullen door noord-holland gaan, en natuurlijk een flinke groep net aan deze zijde ( A6 polder, urk), er zullen vandaag grote verschillen zitten in mpm tussen oost en west. Bij vanderstouwe-Douna zag ik dat Henk geen aankomstijd meer aangaf, hij zit er vaak ruim naast, en dacht vanmorgen waarschijnlijk laat ik maar een ruime aankomstijd nemen van een uur :) 

In de club bijna 600 duiven, nog ongeveer het zelfde aantal waarmee begonnen is in April, er zijn weinig duiven weg, ook nog geen gekke vluchten gehad.

Zelf ben ik vorige week mijn 990 kwijt geraakt, drie weken op rij vroeg, afgelopen week zette ik haar voor de euro duif.. en was het de enige duif die niet terug kwam, jammer, had ik veel vertrouwen in. Wel pech dit jaar zes !!!!! van mijn beste 10 duiven opgevreten, kijken welke het over nemen. Vooral vandaag met die zuidoosten wind zal het nog een grote "gis" zijn welke als eerste aankomt.

Maar ook wel weer charme toch? je besten weg, en kijken welke dan je beste gaat worden.

Ik heb 10 duiven in het kastje gezet, de eerste 10 getekenden hebben nog niet gemist met 4 op 4, en wel aardig om te kijken hoeveel ik daar van pak vandaag, ik gok op 7.

Gister ochtend de jongen buiten, zit er opeens een oude tussen.... van 2014 ! , Ik zeg tegen de bezoekers, dat lijkt de 708 wel van 2014...... konden ze  niet voorstellen, maar ja eenmaal in het hok was het de 708 van 2014... waar heeft die gezeten. Zag er goed uit.

Gister met inmanden in de club, kreeg ik opdracht van het bestuur de duiven meer te verdelen over alle manden, geen punt hoor, nu zit iedereen in alle manden.......... Ik verdeelde altijd al ruim, maar deed de minder schone duiven steeds bij elkaar, dan zeg ik het netjes. Nu zitten de smerige poten en staarten en snottebellen overal tussen. Ze kunnen krijgen zoals ze het willen.

hier 41 duiven mee( het woord duifjes mag niet meer), waarvan dus 10 in het systeem gezet.

Ik ga het water en voer gereed zetten, CLEAN BALANCE door het water en vandaag OLYMPIC MG MIX over het voer. In de broedbakken wat BEUTE BAK, BEUTE KORRELMIX en een paar pinda,s. Vanavond de ogen een keer extra druppelen... lijkt me niet onverstandig nu. Vanavond ook even een drup in beide neusgaten.

Later meer

Update 13.00 uur , het was bagger, nu 32 van de 41 thuis, zeer slecht gepakt, in de club de 6e liefhebber, ieder jaar wel een slechte vlucht, nu miste ik vandaag toch die vaste duiven..(opgevreten). Nu op naar volgende week, extra poetsen zeggen ze dan hè . De duiven kwamen stuk voor stuk terug vanuit noordwest. Op naar volgende week potjandikke. :) 

Terug