Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 13 mei 2018

13-5-2018

Goedemorgen iedereen,

Moederdag hier de eerste keer zonder moeder, tis even wennen.

Gisteren een nare vlucht gehad, althans voor mij, niet voor de winnaars natuurlijk. Ik zag bij de top 20 in de afdeling veel Beute volgers, of qua selectie of qua bijproducten. Van harte gefeliciteerd mannen.

Hier 25 van de 41 in de prijzen, maar veel te laat, ik had 8 minuten eerder moeten zitten en dat is te veel.

Ik zag op internet weer GPS duiven, duiven die met een kastje op vliegen, geweldig om te zien hoe ze helemaal naar het westen gaan, dus omvliegen en daarna tegen de wind in naar hun hok vliegen, met veel mindere snelheid, dus om en dan tegen de wind in. Duiven gaan, blijkt uit die trackers gaan bijna altijd richting het westen en draaien later bij, wanneer ze dat hier in Friesland doen komen ze soms door Noord Holland, of over Urk, leuk om te zien en te volgen.

Gisteravond misten er nog 3, twee kwamen terug vanmorgen, nu nog èèn. Mijn laatste Natural Belg, van de 25 stuks vorig jaar zijn ze nu allemaal weg, de 916 was de laatste, een zwarte Vandenabeele, hij had nog geen prijs en bleef gister dus achter, nu is het hok weer Nederlands. Zegt NIETS over Belgische duiven, maar wel wat over de Natural duiven denk ik.

De Ouden zitten nu in bad, ze mochten een nacht samen ter motivatie, de jongen hebben gevlogen en gaan er zo weer in. 

Ik was eind van de middag naar S,Heerenbroek vertrokken en daarna helemaal naar Aardenburg( meest zuidelijke puntje van Zeeland). Dus tegen 00.30 pas weer thuis.

Later meer 

Terug