Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 15E
15-5-2018

Goedemorgen iedereen,

De wind lijkt eind van de week te draaien naar de noordhoek.. maar het is nog maar dinsdag, dus zal iedere dag nog anders gaan worden...

Persoonlijk houd ik er wel van, beetje wind op kop, de kopduiven in de afdeling kunnen dan overal zitten.

Er gaan steeds meer stemmen op om afdeling 10 en 11 samen te gaan lossen in de toekomst, als we eerlijk zijn en net aan ons zelf denken maar algemeen belang is dat natuurlijk ook het beste. Maar de tegenstanders zullen zich laten gelden, voor hun is het minder "gunstig" en veel denken nu eenmaal aan zich zelf.

Uit de gps volg duiven blijkt steeds meer dat duiven ongeacht de wind eerst naar het westen trekken, daarom komen in Friesland ook zoveel duiven net aan de oostkant van het ijsselmeer langs of met oostenwind zelfs aan de westzijde van dit grote water.

Als je dan vanaf de start in Belgie en Frankrijk gezamelijk met afdeling 10 lost gaan ze meer uit elkaar, en zijn er meer kansen voor iedereen. Ook als je niet op de "lijn" woont.

Ik zag dat het in brabant weer super snel ging, ongelofelijk wat een klasse daar, en even met de ogen knipperen en de punten zijn er uit.. in 30 minuten, en daar is toch geen groot water? Daar hebben ze altijd grond onder de voetjes. Maar geweldig om te zien dat het daar zo extreem snel gaat, toch maar duiven halen daar.

Gisteren dus bij Eijerkamp geweest, was een paar jaar geleden, Volgend jaar zijn we weer testhok, de beste resultaten in % zijn hier behaald in Wilhelminaoord met Missouri Girl, Babette, Elionai, de 1e npo Orleans, Dahlia Che`etc. We hebben gezamelijk besloten volgend jaar weer testhok te worden. Heb er nu al zin in.

Terug