Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 16E
16-5-2018

Goedemorgen iedereen,

Veel minder warm gelukkig, ik kon er niet zo goed tegen. De duiven hebben er in principe geen last van al trainen ze hier beter met koeler weer.

Vanmorgen grof weg de jongen geteld, ik kwam op 98 stuks, de vorige telling waren het er 100, dus dat is bijna gelijk. Ik mis een rode doffer, daarom dacht ik: ff tellen.

Gisteravond even bij Nanne Wolff geweest met het vrienden team, zag er redelijk goed tot goed tot heel goed uit. Ach met de jongen is het nog vroeg, hier was alles gezond.

Bij de kwekers liggen weer prachtige jongen, heel goed voor opbouw van een stam, Evert Jan Eijerkamp zei van de week nog, die VECHTMACHINE is een wonder kweker. (Zoon Triller van Eijerkamp en zoon x Vanity van gerard Koopman). De eerste woensdag in Mei komen ze me bezoeken, is een tijdje geleden maar altijd gezellig.

Iedere week hoor ik van eerste prijzen gewonnen door nazaten van de Vechtmachine, bijna iedere week zit er wel een winnaar in groot verband bij.

Beute duiven wat voor u? stuur gerust een keer een mailtje.

De ouden hebben LTW door het water, iedere maandag, dinsdag en woensdag, en vandaag weer OLYMPIC MG MIX met LECITHINE OLIE over het voer. Gisteren een mailtjke van iemand die vertelde over vieze neusdoppen na gebruik van de olie, dat kan door teveel olie, niet laten intrekken of niet afblussen met MG mix oid. Laatst had ik ook iemand met vieze neuzen na de LECITHINE olie.... die had het per ongeluk in het water gedaan.. tja dat moet natuurlijk niet.

Later meer, eerst even de doffers binnen halen, die hebben al een uur plezier met vliegen.

GJB

Terug