Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 mei 2018

17-5-2018

Goedemorgen iedereen,

Beetje koud buiten maar prachtig weer. De duivinnen zijn buiten en al 45 minuten uit het zicht, ze lijken dus gereed voor de vlucht van zaterdag.

Ik liet gisteren op Instagram en Facebook een filmpje zien dat ik Hennep aan de duiven gaf, erg veel oude gedachten nog bij liefhebbers. Over verbranden en gek worden vooral. Volgens mij gaf mijn vader al Hennep in 1965 of zo, 52 jaar geleden dus. Ook dat ik het op woensdag deed vond men raar... ik doe het in het seizoen iedere dag.

De jonge duiven beginnen steeds mooier te worden, door de verschillende leeftijden zie je grote verschillen, maar allemaal worden ze mooier. De winterjongen beginnen al met takjes te dragen.

Gisteravond met een grote bekende kampioen gesproken uit afdeling 7, hij gaf al drie jaar iedere donderdag en vrijdag ELECTROBOOST door het water, ik vroeg nog even na: Bij warm weer? Nee antwoorde hij, elke donderdag en vrijdag, ze hebben er baat bij in de container en onderweg. 

Morgenavond gaan de duiven dus in de mand, zullen wat minder worden, ongeveer 35/38 stuks denk ik. Na 5 vluchten zijn er duiven die er altijd bij zitten, er zijn duiven die er vaak bij zitten en een paar afvallers, die het niet doen. Hier zijn de Natural duiven allemaal afgevallen, 25 gehad vorig jaar, na de vluchten en of opleer waren er al veel weg, de overgebleven duiven mochten het dit jaar laten zien, ik denk een stuk of 5/6 maar zijn nu allemaal weg. Raar dat ze gewoon niet kunnen thuiskomen.

En ik had èèn scheefvlieger( komt hier niet meer voor door gebruik MG Mix en selectie), maar ook dat was een vreemde eend. Gewoon te weinig spieren en te zwak.

Kijk eens op uw hokken wat uw EERSTE duiven zijn, dus de eerste op uw hok, die moeten we hebben, die anderen zijn nodig om een serie te maken, maar het gaat om de kopvliegers ! Duiven die steeds uw 5e of 10e zijn... we kunnen er natuurlijk niet veel mee, ze moeten de eerste op uw hok kunnen zijn.

Terug