Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 21 mei 2018

21-5-2018

Goedendag iedereen,

Gisteren toch een prachtige vlucht gehad met mooie winnaars, De duiven werden gelost te Chimay om 10.25 uur en de eerste arriveerde om 14.55, ze volgden elkaar vlot. Maar liefst 31 van de 38 vlogen prijs, ook in de afdeling. Dus wederom een zeer hoog percentage. De eerste duif speelde een 3e in de club, en met 4 bij de eerste 10 was ook dat prima te noemen. Opviel dat de duiven dorst hadden, de CLEAN BALANCE in het water hadden ze zo op. De eerste duif was de 004 die ik wat extra gemotiveerd had, ze is geboren uit moeder maal zoon, haar vader Jannes speelde enkele weken geleden nog een 3e tegen 21.000 duiven.

Nu is het maandag ochtend, alle duiven zijn thuis, en de duivinnen gingen er weer uit om 07.30 uur, nu 08.05 uur zijn ze nog steeds uit zicht. Gisterenavond kregen ze allemaal een Herstel Power capsule en werden in de oogjes gedruppeld, misschien dat ze daarom nu al weer zo vliegen, ze zijn toch al weer 35 minuten weg.

Volgende week de eerste fondvlucht, de voorspelling nu is warm en wind op kop, dat zal voor veel duiven erg zwaar worden, maar afwachten hè , het is nog maar maandag.

In het water vandaag LTW natuurlijk ! en Olympic MG Mix met Lecithine olie over het voer

Terug