Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 23 mei 2018

23-5-2018

Goedendag iedereen,

We gaan dus niet naar Jouy-Le-Chatel maar naar Troyes, iets verder maar iets mee zuidlijn. Lijkt me een goede keuze. Troyes is 529 km voor Wilhelminaoord. De wind zal uit het oosten blazen en het zal warm worden. Ik sprak met twee Belgische topspelers, die vertelden op jouw plaats(waar de hokken staan), zouden wij met deze wind niet mee spelen, maar onze kansen afwachten op noordwesten wind. Duiven 529 km laten vliegen en geen kans maken op een top 50 plaats provinciaal is zonde van de moeite en je duiven. Tja,

Wij hier in Nederland spelen voor kampioenschappen etc, en voor een beker, maar hij heeft wel een beetje gelijk, provinciaal hebben we geen kans, wel als ze met 10 samen zouden lossen... maar dat zal niet gebeuren.

Hij zei ook nog: Speel ze lekker op een tussen vluchtje en wacht op je kans... Dat zet me wel aan het denken hoor. Maar wat als ik niet speel en de wind gaat naar noordoost... dan heb ik ze niet mee... en niet mee is GEEN KANS.

________________________

De duiven staan er goed op, ze trainen redelijk goed, eten heel goed en zien er goed uit. Dus vier keer GOED in èèn zin.

Nu op dit ogenblik heb ik 20 op papier staan voor Troyes, maar pin me er niet op vast. Afstand zegt me niks, ze kunnen makkelijker 750 km vliegen met staartwind dan 529 met oostenwind en warmte. Veel duiven zijn voor de vlucht van zaterdag( zoals het nu lijkt) niet geschikt, ze komen adem te kort en spieren, en komen ze nog wel thuis dan ...... 

We zullen het zien, het is nu 16.00 uur, ze gaan los, even trainen.

Later meer

Terug