Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 29 mei 2018

29-5-2018

Goededag iedereen,

Gistermiddag de eerste groep jonge duiven in de afdeling manden gezet, voer gegeven in de manden en water er aan gehangen. Vanmorgen na de oude duiven los gelaten bij het hok. Ze hadden eigenlijk niet gedronken. Ik had gedacht met het warme weer dat ze dit zouden doen, maar ik zag ondanks spatteren van mij niet dat ze gedronken hadden.

Vanmorgen de tweede ploeg in de manden gezet. Ik heb twee afdeling manden, en 98 stuks is te veel om in èèn keer er in te stoppen...Nu heb ik ze ook wat pinda,s in het water gegooid, misschien dat dit tot drinken brengt.

Ik had nog 99 jongen, maar er vandaag èèn uit gepakt, ik pakte er nog steeds doorheen, de duif bestond uit twee delen zeg maar. Het was een gekregen duif, maar ik wil gewoon geen slecht gemaakte duiven meer op mijn hok.

Dus nu nog 98 stuks. Ik had er ooit 120/125 maar ja de roofvogels hielden huis de eerste weken..... nu gelukkig geen last meer. 

Wat me opviel bij het pakken van de tweede groep dat er enkelen wat natte oogjes hadden, deze zitten in het Dumo hok met open voliere, misschien toch een beetje tocht. Ik houd het in de gaten

Vanmorgen een gesprek gehad met de man achter enkele WEBSHOPS in Nederland en Belgie..... We hadden het over liefhebbers die niets gaven volgens de reportages of onze grote vriend uit het zuiden...... Hij noemde de namen op, die bestelden of het gewoon rechtstreeks haalden. En de namen die ik lees op dat andere dagboek blijken bijna allemaal klant te zijn... Ach we weten het. 

Maar ik zeg er niets meer van, ik of we weten hoe het zit en wie deze producten geeft. Het is goed zo.

Gisteren een bijeenkomst geweest op papendal, aan ieder lid is gevraagd te komen als hij Vitesse/Midfond speelt, en hoeveel liefhebbers waren er? 8 ACHT !  De grootste groep duiven spelers van ons land komen niet opdagen, en niemand wil in de sectie een plaats in nemen. Brallen, Schreeuwen etc dat kunnen we wel... maar zelf naar Papendal komen en mee praten over Vitesse en Midfond dat kunnen ze niet. U denkt misschien: Papendal?? Ja ons NPO zit tegenwoordig in Arnhem op sportcomplex Papendal, wist u dat niet??? Staat toch echt overal.

De duiven hebben hier vandaag net als iedere maandag, dinsdag en woensdag LTW door het water, LUCHTWEGEN, TRAINING en WEERSTAND ( de letters LTW) 

Ik heb ze zondag en maandag wat krapper gehouden qua voeren. Wel het gewone SUPER WEDUWSCHAP van BEYERS maar minder , vanaf vandaag dinsdag de 29e krijgen ze weer het vele. En ja ook weer de BEUTE KORRELMIX, Hennep, Snoepzaad en Pinda,s 

Op de vraag via de mail: Is het wel goed al dat vette voer? en ook aan de duivinnen? Tja, ik weet het niet, het gaat goed met dit jaar een 3e, 3e en 7e van de afdeling. Dus zal vast kunnen.

Even terugkomen op de sectie bespreking op papendal... Wij programma spelers praten vaak negatief over de marathon spelers...... maar die hebben wel genoeg bestuurders... en hebben wel volle zalen !! RESPECT. En u als vitesse midfond speler... kunt geen drie(3) man vinden??? 

Terug