Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 1 juni 2018

1-6-2018

Goedendag iedereen,

U weet dat ik een man van lijstjes ben, en ik bedoel natuurlijk COMPUSTAM lijstjes.

Bij het lijstje Vluchten boven de 300 km zie ik  7 duivinnen met 100% dit seizoen( tot nu toe hè ) , 5 duivinnen met 67% prijs ofwel 2 op 3 en 4 duivinnen met 50% ofwel 1 prijs in twee keer mee.

Bij de doffers zie ik 5 stuks met 100% , en 5 stuks met 67%  de rest heeft 50% prijs. 

De beste over de vluchten boven de 300 km is tot nu toe een doffer 16-647 Jamari, en daar ben ik blij mee. na de eerste vlucht kwam hij veel te laat, maar heeft zich gelukkig herpakt op de midfond en dagfond tot nu toe.

As zaterdag lijkt het een totaal andere vlucht te worden, WEST in de wind, we waren gewend iedere week OOST te hebben, dus de duiven zullen even moeten wennen.

--------------------------------------- UPDATE 08.15 uur

De jonge duiven er nog niet uit, een dikke mist hier, gelukkig veel frisser dan de laatste dagen heerlijk.

Vanavond dus inmanden voor Quievrain, ik denk dat ze goed zijn. Dit is voor mijn ploeg een tussen vlucht, met voeren en trainen hadden ze een gemakkelijke week. Gisteravond zijn ze er niet uit geweest, en ook woensdag avond niet. Of te warm of te veel regen. Ook qua voeren ff een week rustig aan, het is zoals ik zei een tussenvlucht van 321 km met westen wind, dus ff een weekje rustig aan om volgende week hopelijk weer te knallen met een mooie vroege.

Morgen met west in de wind is het gunstig voor de oostzijde. Duiven gaan van nature eerst naar de westzijde en hebben bepaalde vlieglijnen, dat weten we natuurlijk, maar dat er nu West in de wind zit helpt de oostzijde een keer. Misschien dat ik nu andere duiven zie dan die van mezelf of die van afdeling 10.

Dat duiven veelal eerst naar het westen vliegen, wist ik niet, maar de GPS duiven laten dat toch steeds weer zien, bij slechte duiven en soms fondduiven zie je ze alle kanten op gaan, en soms echt uren te laat komen, maar de betere en programma duiven zie je dat ze eerst naar het westen gaan, vooral natuurlijk met oost in de wind(zuidoost vooral) gaan dan ook nog vaak te ver, en moeten dan soms terug tegen de wind in. Waarom duiven dit doen? geen idee, wel leuk om te volgen.

Vorige week met Elco Homma er over gehad, wat zou het mooi zijn als iemand in onze afdeling eens een avondje gaat zitten en de eerste 200 duiven op een dagfondvlucht in een Pop-up filmpje zet, dat de aankomsten en de vlieglijnen wat zichtbaarder worden. We zien dat op Pipa met meldingen op Barcelona, dat is al een stap in de goede richting. Maar mooier is, een dag na de vlucht een filmpje maken met aankomsten per MPM. Wie gaat dat eens oppakken? lijkt me leuk om te zien.

Terug