Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG 2 JUNI
2-6-2018

Goedemorgen allen,

Zal vandaag wel niet veel worden in Noord Nederland qua lossen dan... 

Gisteren 36 duiven in de mand gezet voor Quievrain voor mij 321 km. Met westenwind zou het een makkie moeten zijn maar .... de luchten zijn slecht, donker weer, veel storing, en dat komt door de laatste dagen met hitte en stortbuien. En dan is westenwind niet genoeg om een mooie vlucht te maken. Als ze morgen los gaan is de wind noordelijk waarschijnlijk en zal het een pittige vlucht worden.

Ik las op twee andere sites dat ze spraken over pontoise van vorig jaar.. natuurlijk was het een zwarte vlucht, en vooral door de totaal verkeerde losplaats en de wind ! de week voor inmanden is door velen geschreven : NIET DOEN. maar ja het ging toch. Hier toen de keuze gemaakt alleen duivinnen, je wist van te voren hoe het zou gaan, ik gokte met 20 duivinnen en na weken had ik alles thuis( ze kwamen gewoon goed na). Je moet ook niet vergeten dat veel duiven niet gemaakt zijn om zo lang te vliegen en hebben geen spieren om het zo lang vol te houden zonder kapot te gaan. Het was de eerste fondvlucht dacht ik, en dan spelen liefhebbers ook hun goede duiven van de vitesse en midfond... ook die met matige spieren en lange armen... en die kunnen dat niet aan. Lang vliegen, te ver, over het water, terug, etc misschien wel 100% km gemaakt... en dan ook nog eens geen reserve meegegeven, ja gewoon voer.. maar dat brandstof tankje is snel leeg hoor.

Dus Pointoise was een totaal foute keuze ivm met het weer/wind

Iedereen kon zijn eigen keuze maken of spelen of niet en hoeveel

Duivinnen komen op zo een vlucht beter door en na

Veel duiven zijn niet gemaakt om zulke vluchten aan te kunnen of thuis te komen na zoeken( te ver)

En moderne producten helpen om het veel langer vol te houden en door te gaan

En vergeet niet: Het is vandaag zaterdag !!! , de vlucht gaat waarschijnlijk niet door, en liefhebbers die nu achter hun pc stappen, denken soms even niet na wat ze schrijven ;)

 

Terug