Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 3 juni 2018

3-6-2018

Goedemorgen iedereen,

De duiven zijn gelost om 09.45 te Quievrain. Na ik begreep niet echt op de losplaats maar vanaf het pad cq de weg er voor. De Belgen gingen lossen vanaf 10.00 uur en dan moesten wij wachten... dan maar los vanaf de weg toch. Geen probleem hoor, de duiven gingen goed weg met mooi weer.

Wij hebben hier 36 duiven mee, een 20 daarvan moeten volgende week ook weer gewoon op de dagfond.. maar dat is in principe, echt oordelen kunnen we pas vanavond en woensdag avond.

Er stond een mooie reportage op de EIJERKAMP site, Over drie keer bij de eerste 10 provinciaal dit jaar, met steeds lijn Vechtmachine. En opvallend was dat vader en dochter beide een 3e spelen van de afdeling.

Gisteren kreeg ik een apje van Sjoerd Lei dat hij een stukje ging schrijven voor de PIPA site, ook prachtig natuurlijk. Omdat de moeder van beide 3e Prijswinnaars (14-688 Harmony) bij Pipa zit. (dochter Vechtmachine)

Ik zag dat de Limoges duiven vanmorgen goed vielen, niet helemaal goed bekeken nog maar zag dat de bekenden er wel allemaal weer bij stonden. Iedereen van harte gefeliciteerd met de vroege of tijd duiven op de eerste overnachting. Wel vond ik opvallend dat er zo ontzettend weinig duiven mee deden, ik dacht dat de fond groeide juist, maar het aantal duiven vond ik erg laag.

Straks tegen 13.30 uur zullen de midfond duiven wel vallen, zal zo even kijken naar de wind, dan kun je het aardig precies uitrekenen.

Update 14.35 uur

Alle 36 duiven binnen een uur terug, dat is al mooi.  zoals het nu lijkt 2 en 3 in de club. Ze kwamen in het begin wat traag vond ik, en de duiven hadden wat dorst.

De duif die als tweede kwam , zat als eerste in de klok, het jaarling duivinnetje vond het nodig om bijna 3 minuten te vliegen...

Op naar volgende week, voor de tweede eendagse fond vlucht.

De duiven hebben vandaag Clean Balance door het water en straks wat Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie, je moet nu alweer opbouwen voor volgende week.

Ik zag dat Gerard Koopman weer de twee snelsten had van het noorden op de Marathon vanuit Limoges, zeer knappe prestatie, en heel goed vond ik HANS BOS uit de Hoeve, de man die ze vorige week nog gewoon speelde !! had er al vlot 7 van de 10 !! rust/roest.

 

 

Terug